Ново обвинение е повдигнато на собственика на ТАД-Груп Иван Тодоров,

...
Ново обвинение е повдигнато на собственика на ТАД-Груп Иван Тодоров,
Коментари Харесай

Прокуратурата вече смята хакерите-терористи и за престъпна група

Ново обвиняване е повдигнато на притежателя на ТАД-Груп Иван Тодоров, стана ясно в четвъртък в апелативния спецсъд, съобщи БГНЕС. Разследващите към този момент считат, че той е образувал и управлявал незаконна група с користна цел.

Досега Тодоров бе обвинен единствено като подстрекател на 20-годишния компютърен експерт Кристиян Бойков. Той пък ще дава отговор за тероризъм посредством компютърно закононарушение поради разбиването на осведомителните системи на Национална агенция за приходите и приключването на персоналните данни на милиони българи. Третият обвинен по случая е комерсиалният шеф на " ТАД-Груп " – Георги Янков.

Разследващите настояват, че Тодоров е управлявал група, чиято цел била изнудване на разнообразни компании да подписват контракти за киберзащита с " ТАД-Груп ". За задачата първо били пробивани системите им, а по-късно им било предлагано съдействие.

Към момента Тодоров е единственият задържан поради източването на Национална агенция за приходите. Бойков и Янков бяха освободени под гаранция.

Защитата на предприемача твърди, че няма никакви доказателства той да е подбуждал Бойков, още повече, че и младежът не твърди сходно нещо. В четвъртък юристите желаеха Тодоров да излезе от ареста. Съдът отсрочи решението си за петък сутринта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР