Ново национално социологическо проучване показва, че Бърни Сандърс и Джо

...
Ново национално социологическо проучване показва, че Бърни Сандърс и Джо
Коментари Харесай

Бърни Сандърс води с 1% на Джо Байдън преди изборите в Айова

Ново национално социологическо изследване демонстрира, че Бърни Сандърс и Джо Байдън са с изравнени позиции три дни преди първите вътрешни избори в Демократическата партия за претендент за президент на Съединени американски щати.

В понеделник Айова слага начало на първите предварителни избори, по този начин наречените " праймъриз ", на които се организират партийни събрания на деятели (caucuses).

Сондажът на NBC News/Wall Street Journal разкрива, че Сандърс е подсилен от 27% от демократите, до момента в който Байдън е зад него единствено на 1% разлика (26 на сто). За първи път в изследванията на NBC News/Wall Street Journal Сандърс води нa национално равнище.

Елизабет Уорън е трета с 15%, а останалите претенденти получават под 10 на 100.

Но националните социологически изследвания не оказват помощ доста за прогнозиране на спечелилия на първите гласувания. Други изследвания демонстрират, че Бърни Сандърс има преднина преди гласуването в Айова.

Сандърс също е любимец и на второто щатско гласоподаване, Ню Хемпшир, което значи, че другите претенденти, най-вече Байдън, ще би трябвало да намерят метод да спрат стремежа на Сандърс, в случай че желаят да получат номинацията на Демократическата партия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР