Ново напрежение между президент и управляващи.Изказванията на партийни лидери напоследък

...
Ново напрежение между президент и управляващи.Изказванията на партийни лидери напоследък
Коментари Харесай

Нови политически престрелки: Радев с думи към Кирил Петков, премиерът с обвинения към президента

Ново напрежение сред президент и ръководещи.

" Изказванията на партийни водачи в последно време ясно ни демонстрират, че се движим към някаква политическа гротеска ", сподели президентът Румен Радев от Сандански, където участва на фестивала " Пирин Фолк ".

„ Изказванията на партийни водачи в последно време ясно ни демонстрират, че се движим към някаква политическа гротеска “, съобщи президентът

Повод за думите му е изявлението на Кирил Петков, че ГЕРБ би трябвало да се дефинират с президента ли са, или са за промените в службите.

Хронологично първото изявление беше на Бойко Борисов, който разгласи, че не е удовлетворен от назначенията и уволненията, които общото им държавно управление с ПП-ДБ прави.

Кирил Петков незабавно отговори, че диалозите би трябвало да са персонални, а не през медиите и ГЕРБ да се дефинират - с президента ли са, или са за промени в службите.

„ Вярата ми към господин Сарафов е под всякаква рецензия “, съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков

„ Много мъчно се разяснява обстановка, в която логиката отсъства от ден на ден. Изказванията на партийните водачи в последно време ясно ни демонстрира, че се движим към някаква политическа гротеска. Г-н Петков очевидно е не запомнил, че той, а не аз, е в коалиция с господин Борисов и господин Пеевски “, сподели от своя страна президентът Румен Радев.

Днес последва и реакция на премиера Николай Денков пред вестник „ 24 часа “. Той прикани да се замислим кой е преситен с власт и кой желае да държи надзор.

Повечето политици, които се надъхват с псевдопатриотизъм, желаят повече власт или не желаят да правят отстъпка власт, която към този момент са имали, съобщи той

„ Аз в никакъв случай не съм предизвиквал напрежение по никакъв метод, в противен случай. И аз, и държавното управление се опитваме да си свършим умерено работата, до момента в който напрежението изкуствено се провокира. Това, което ние от самото начало вършим, е да успокояваме ситуацията. Доста добре би трябвало да се замислим кой в действителност е преситен с власт, кой желае да държи надзор. Това са въпроси, които биха могли да бъдат заложени в другата посока “, сподели Денков.

От партия ГЕРБ оповестиха за bTV, че няма да разясняват думите на Румен Радев, тъй като не са ориентирани км тях, а към ПП-ДБ и съответно към Кирил Петков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР