Ново напрежение между България и Русия след визитата на руския

...
Ново напрежение между България и Русия след визитата на руския
Коментари Харесай

Пореден скандал: Бивш руски депутат нарече българските управляващи "предатели и негодници"

Ново напрежение сред България и Русия след визитата на съветския патриарх. В публицистично предаване по съветския държавен канал „ Россия” българските ръководещи бяха наречени предатели, а президентът Румен Радев – човек, продал религия и народ.

Водещият на предаването Владимир Соловьов отваря полемиката след визитата на съветския патриарх Кирил в България и неговото отчаяние, че София размива ролята на Русия в Освобождението на България преди 140 години.

Междувременно различията при патриотите в ръководеща коалиция с мненията си за визитата на патриарх Кирил остават.

След като още преди дни, освен това на българска територия, Русия разгласи, че ролята й отпреди 140 години в освобождението на България е била подценена, през днешния ден обстановката ескалира, освен това медийно. Българските ръководещи бяха наречени „ неблагодари негодници и дегенерати”.

Основен обект на офанзивата в действителност е президентът Румен Радев, който обаче все още не е направил никакъв формален коментар, а част от анализаторите споделят, че е допустимо острата реакция на Москва и втвърдяването на тона да се дължи на идните след десетина дни президентски избори в Русия.

На 6 март в предаването " Вечер " някогашният народен представител Семьон Багдасаров си разрешава разнообразни квалификации към българските ръководещи.

„ В момента на власт в България са предатели и негодници, които са не запомнили кой ги е освободил”, споделя Багдасаров.

Най-тежки думи в студиото се чуват по адрес на президента Румен Радев, като се акцентира, че той е учил в Америка.

„ Какво желаете от този човек в кавички, който е продал своята религия и народ – да си спомни за тези, които са загивали за неговия народ? Сега имат двама съдружници – содомитите американци и турците, които са ги клали. Какво желаете от тези дегенерати, които управляват България?”, разяснява някогашният съветски народен представител.

--> Тежките думи срещнаха сходни реакции и у нас.

„ Имперската съветска логичност е, че постоянно се нападна президентът, тъй като той съставлява страната и в нервността в съветските медии всички тези пояснения за българското изменничество и за това, че би трябвало да сменим държавното управление – на всички места се фиксира и надлежно показва фигурата на президента Румен Радев”, сподели философът и публицист Тони Николов.

„ Категорично ние в тази обстановка не можем да се разделяме на леви и десни, по какъв метод се интерпретираха нещата в Русия главно с акцент против изявлението на Радев”, разяснява Николай Малинов от Движение " Русофили ".

От външно министерство оповестиха, че не разясняват отзиви на жители, изразени в телевизионни излъчвания.

Според тях обаче такива изяви не оказват помощ на двустранните ни връзки.

Външно министерство обявиха за bTV: " Няма да падаме на равнището на тези провокативни и неуместни изявления в шоу стратегии, които целят институционална реакция ".

Що се отнася до водещия на предаването Соловьов – той споделя в ефир, че от дълго време не е имал протестна нота от българския дипломат по отношение на неговото предаване.

Част от анализаторите считат, че след сходни квалификации такава протестна нота се постанова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР