Ново мобилно приложение, насочено към децата, трупа телефонни сметки. Както

...
Ново мобилно приложение, насочено към децата, трупа телефонни сметки. Както
Коментари Харесай

Не само хлапета стават жертви на "Бонго", маймунката подхлъзна и 21-годишната Мария

Ново мобилно приложение, ориентирано към децата, натрупа телефонни сметки. Както БЛИЦ писа става дума за маймунката-гадател Бонго. То се промотира най-много във Фейсбук, само че общуването става с есемеси на цена от близо 5 лв..

Според описанието в интернет страницата на маймунката, Бонго е „ нагъл, комичен, супер образован маймун. Той е роден в тропическите гори на Борнео”.

21-годишната Мария се среща с Бонго преди година. „ Имаше реклами във Фейсбук и изглеждаше занимателно. Имаше много хора, които изпращат известие на Бонго и реших, че и аз би трябвало да опитам”, споделя момичето. Тя изпраща името си и съответен въпрос до Бонго, а той й „ дава отговор с предсказание”. Отговорът коства 2,40 лв..

Отново посредством Фейсбук Бонго влиза и в живота и телефона на 11-годишната Юлия от София. “Съученичка ми предложи да си пиша с маймунката.Тя е писала и е споделила, че е гратис и ми хареса и аз го разпространих с мой приятелки”, описа детето. Юлия получавала известия от Бонго даже в 3.00 часа през нощта. „ Пишеше „ Бонго е, ще ми изпратиш ли ново съобщение”, описа Юлия, представена от " Нова телевизия ".

„ След като изпратиш първото известие започваш всяка седмица да получаваш известия от Бонго, които ти се начисляват на сумата от 2,40 лв. и затова трупаш голяма сметка”, заяви Мария.

В уеб страницата на Бонго е разказана даже цената на известието – 4,80 лв.. Споменат е и фактът, че същата сума се натрупа на сметката ви, даже когато не вие пишете на Бонго, а той на вас.

Като адрес на компанията, създала приложението е посочен континентът Австралия. На уеб страницата на Бонго, обаче има и български контакт. От българската компания изясняват, че нямат нищо общо с Бонго, с изключение на късия номер за есемеси. Според притежателите на номера на Бонго в приложението няма нищо заблуждаващо.

За да разпространят още повече славата на Бонго към този момент се заеха и български влогъри. А кой прибира парите от есемесите, остава мистерия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР