Ново мобилно приложение, което трябва да е готово до няколко

...
Ново мобилно приложение, което трябва да е готово до няколко
Коментари Харесай

Мобилен ваксинационен паспорт ще улеснява пътуващите със самолет

Ново мобилно приложение, което би трябвало да е готово до няколко седмици, може да възобнови интернационалните пътувания без карантинен интервал.

Разработка на Международната асоциация за въздушни транспорти (IATA) ще разреши на държавните управления и самолетните компании да събират в цифров формат информация за статута на искащите да пътуват – дали имат ваксина или отрицателен тест. Организацията, в която членуват 290 самолетни компании, оповестява, че този инструмент ще донесе повече успеваемост и експедитивност при инспекция на документите, съобщи Си Ен Би Си.

Първата самолетна компания, която  ще употребява това приложение са Сингапурските авиолинии, а още 30 други компании измежду които формалните превозвачи на Нова Зеландия, Emirates и Etihad от Обединените арабски емирства, ще проведат тестов интервал сред март и април.

„ Приложението е забележителен прогрес, защото в случай че би трябвало да обработваме ръчно всички документи, забавянето ще бъде доста “, разяснява Ник Карийн, основен вицепрезидент на IATA.

Това не е единственият вид на цифров имунизационен паспорт, който се създава сега, само че съгласно Карийн напъните на IATA слагат базата, на която ще може да стъпят всички останали.

Организацията смята, че с въвеждане на приложението през тази година ще може да бъдат превозени към 50% от пътувалите със аероплан през 2019 година По данни на Statista през 2020 година със аероплан са били превозени 1,8 милиарда  пътници, до момента в който през 2019 година те са били  4,7 милиарда Първоначалните проекти сочеха по-бързо възобновяване на самолетните полети, само че те бяха ревизирани след нови талази на вируса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР