Ново масово убийство разтърси Съединените щати. Поне 22-ма души са

...
Ново масово убийство разтърси Съединените щати. Поне 22-ма души са
Коментари Харесай

Психичноболен въоръжен мъж откри безразборна стрелба в САЩ , чувал гласове

Ново всеобщо ликвидиране раздруса Съединените щати. Поне 22-ма души са убити, а над 50 ранени при безразборна пукотевица в американския щат Мейн. Стрелецът към момента се търси.

Град Люистън, където стана убийството, е в локдаун. Жителите са призовани да не излизат на открито, до момента в който не приключи интервенцията.

В североизточната част на Съединените щати, покрай границата с Канада - съгласно полицейската статистика, оръжията там се употребяват по-скоро за самоубийства, в сравнение с за убийства. Досега. Люистън - град с известност на умерено населено място, потъна в потрес и смут. Малко преди 19:00 часа локално време въоръжен мъж разкрил безразборна пукотевица.

" Там имаше едно момиче с още петима души. Всички са убити ", споделя свидетел.

Първата цел на стрелеца било заведение. След това разкрил пукотевица в развлекателен център.

" Хората са се скрили под масите, заключвали са вратите. Било е като в американски филм ", добави Симеон Гаспаров, сътрудник на Българска национална телевизия в Съединени американски щати.

Разстоянието сред ресторанта и развлекателния център било към 10 минути път с кола.

" Към 6:56 ч. довечера тук се случиха няколко случая със пукотевица с голям брой жертви. Полицията търси Робърт Кард. Кард се смята за въоръжен и рисков ", разяснява Майк Соушук, комисар в отдела по " Обществена сигурност ", щата Мейн.

Заради издирването на нападателя град Люистън, в който живеят към 38 000 души, е изцяло блокиран.

" Стотици полицейски чиновници в щата работят, с цел да открием господин Кард ", съобщи Майк Соушук.

За Робърт Кард се знае, че е 40-годишен. Инструктор по огнестрелно оръжие. Наскоро обаче е бил изпратен в психиатрично заведение. Не са ясни детайлности за болестта му. Според известия в американските медии той чувал гласове и заплашвал да стреля във военна база в Мейн.

От 2006 година в Съединените щати са осъществени над 560 всеобщи убийства. Загинали са съвсем 3000 души. Стрелбата в Мейн обаче е една от най-смъртоносните от 2017 година, когато мъж откри пукотевица по време на музикален фестивал в Лас Вегас. Тогава бяха убити към 60 души.

" В Съединените щати проблемите с всеобщите стрелби не са от дълго време, само че такова нещо и то в щат като Мейн, не да кажем Чикаго, не в Детройт или на юг, където това е постоянно събитие, до момента беше немислимо. Един доста демократичен, доста спокоен щат. Хората са другарски настроени, съвсем не заключват вратите си ", сподели още Симеон Гаспаров.

С нещастието в Мейн изплува тежката за американците тематика за продажбата на оръжие. Усилията за стягане на контрола от години се натъкват на съпротивата на републиканците, които са упорити бранители на конституционното право за носене на оръжие.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР