Ново LED осветление е монтирано по бул. България“ и ул.

...
Ново LED осветление е монтирано по бул. България“ и ул.
Коментари Харесай

Ново улично осветление в Пловдив намалява сметките за ток на...

Ново LED осветяване е инсталирано по бул. „ България “ и ул. „ Васил Левски “. Направените досега проби сочат, че потреблението на електрическа енергия понижава на половина спрямо изразходваната от предходните натриеви лампи с високо налягане, заяви шефът на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ Георги Стоилов.

Новите осветители са с опция за димиране. Това значи сами да трансформират електрическата мощ по авансово избран график – примерно да я понижават през нощните часове с невисок трафик, когато не е нужна ярка светлина. Според Стоилов това води до спомагателни икономии. 

Ето сравнителни данни за един от обектите, където тези дни завърши мониторингът: за предходния едногодишен интервал употребяваната сила е над 84 926 kWh – близо 43 695 kWh е разчетената спестовност за същия интервал от време след замяна на осветителните тела; от 131,4 kWh преди дневното ползване в този момент е 63,8 kWh – разликата е 67,6 kWh или 51,45 % реализирана спестовност. Същевременно с 36 тона годишно понижава въглеродният диоксид. При сегашните цени на електрическата енергия се икономисват над 15 700 лева единствено от този обект.

„ Освен спестовност на електрическа енергия обновяването на уличното осветяване усъвършенства изискванията за пътна сигурност и на водачите, и на пешеходците в тъмната част на денонощието “, разяснява заместник-кметът по превоз Тодор Чонов.    

Той добави, че съвсем 100 % от първостепенната улична мрежа в Пловдив към този момент е с LED лампи. Целта е да се обхване целият град, за което общината планува съществени лични вложения и привличане на европейско финансиране по планове, като неотдавна осъществения в регионите „ Централен “ и „ Южен “ на стойност 1,127 млн. лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР