Ново изследване за ефекта от инфлацията показва, че 54 на

...
Ново изследване за ефекта от инфлацията показва, че 54 на
Коментари Харесай

Проучване: 54% от българите затруднени да плащат сметки заради инфлацията

Ново проучване за резултата от инфлацията демонстрира, че 54 на 100 от българите се затрудняват да заплащат в точния момент битовите си сметки. Анализът обгръща 13 страни. Заради повишаването на живота от ден на ден консуматори у нас свиват главните си разноски и са склонни да теглят заем, с цел да покриват всекидневните си разноски, осведоми NOVA.

Три пъти по-малко са тези, които съумяват да икономисват за последната година. Ръстът на инфлацията бързо изпревари приходите на българите, демонстрира изследването. За последните 6 месеца учеличение на заплащането са получили едвам 35 на 100 от работещите, при останалите 65% догодите са останали без смяна.

Сходни проблеми изпиват и семействата в Хърватия, Румъния и Германия. По-добре с покриване на битовите сметки се оправят в Швеция да вземем за пример, демонстрира изследването.
Заради инфлацията от ден на ден българи са почнали да протягат ръка към спестяваният. По данни на Българска народна банка най-дребните депозити в банките понижават и като брой, и като сума.

През последната година спестяванията до 5 хиляди лева са се стопили със 71.6 млн. лева, демонстрира статистката към последния месец на предходната година. В същото време влоговете над 1 млн. лева се усилват рекордно - с 206 броя за една година.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР