Ново изследване на екип датски учени сочи, че хората, които

...
Ново изследване на екип датски учени сочи, че хората, които
Коментари Харесай

Честото главоболие може да бъде знак за сериозни проблеми със сърцето

Ново проучване на екип датски учени сочи, че хората, които страдат от мигрена са по-предразположени към сърдечни болести.

Във видеото горе разберете няколко външни признака на тялото за скрити проблеми със здравето

Според изследването честото главоболие се свързва с нараснал риск от редица сърдечни затруднения, измежду които сърдечен удар, предсърдна фибрилация (хаотичен и забързан сърдечен темп в предсърдията), водеща до образуването на тромби и инсулт.

Мигрената е хронично нарушаване,

което се характеризира с повтарящи се умерени до мощни главоболия, които постоянно се свързват с редица признаци като гадене, повръщане, нараснала сензитивност към светлина и тон и други.

Ето какво изостря мигрената

Д-р Каспер Аделборг, доктор в болница в Орхус, Дания, и началник на проучването, коментира, че то не е първото по рода си, само че удостоверява към този момент съществуващите изследвания, които допускат за връзката сред главоболието и сърдечни затруднения като инфаркт, основно измежду дамите.

ВИЖТЕ НЯКОЛКО ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ, КОИТО НЕ СА ДОБРИ ЗА НАС В ГАЛЕРИЯТА

Проучването на екипа от учени в Дания като се изключи че удостоверява догатките на предходни проучвания, открива и още затруднения, с които е обвързвана мигрената – предсърдна фибрилация, формиране на тромби и инсулт.

Учените преглеждат проучванията на 510 000 души,

страдащи от мигрена, и още толкоз на хора, които не се оплакват от този проблем. В групата на страдащите от мигрена множеството са диагностицирани до 35-годишна възраст, като 71 % от тях са дами.

Оказва се, че хората, които се оплакват от постоянно главоболие имат 1.5 пъти по-голям късмет да получат инфаркт и са два пъти по-застрашени от инсулт.

Тихите инфаркти убиват без да разберем

При тях вероятността от предсърдна фибрилация е 1.3 пъти по-голяма и е 1.6 пъти по-вероятно да се появят тромби. Освен всичко останало изследването за следващ път удостоверява, че дамите са доста по-предразположени към тези проблеми то мъжете.

Каква е връзката сред главата и сърцето?

Съществуват редица аргументи, заради които сърдечните проблеми могат да бъдат обвързани с главоболията.

При предсърдната фибрилация да вземем за пример прекосяването на електрически сигнали през сърцето е нарушено, което води до забързан и безреден сърдечен темп. Поради това предсърдията не могат да се свият и да изтласкат добре кръвта към долната част на сърцето, тъй че кръвта не е напълно изтласкана и се задържа в него.

Да „ изпуснеш парата “ във фитнеса утроява риска от инфаркт

Логично е, когато кръвта не циркулира вярно, елементи от мозъка също да не се оросяват и това да води до главоболие, което в тази ситуация се явява израз на проблем в друга част от тялото – сърцето.

Въпреки че учените би трябвало да проведат още редица проучвания по въпроса, новото изследване, както и тези преди него, показват, че главоболието е мощен симптом за съществуването сърдечни проблеми.

Как да се почувстваме по-добре в тялото си единствено за седмица

Така че в случай че постоянно ви боли глава, не се опитвайте да се разминете единствено с аналгетици, а обърнете съществено внимание на здравето си.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Четете още:

До какво води постоянното пропускане на закуската

Скритите признаци на смъртоносните заболявания

Учени откриха способ за превъзмогване на умората
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР