Ново изследване е открило, че хора, с определени черти на

...
Ново изследване е открило, че хора, с определени черти на
Коментари Харесай

Тези черти на характера могат да доведат до Алцхаймер

Ново проучване е разкрило, че хора, с избрани черти на характера имат по-голям размер на мозъка в сериозни области, а това от своя страна може да докара до здравословни и душевен проблеми по-късно.

В изследването са взели участие 79 души на възраст от 44 до 88 години, които са минали през проби за личността и сканиране на мозъка.

Според резултатите хората, които са деликатни, ефикасни и самодисциплинирани, имат повече сиво вещество във фронталната и медиалната област на мозъка. Тези области са сериозни за доста функционалности, в това число разсъждения, дейности и надзор върху страстите.

Тази връзка може да се изясни с обстоятелството, че съзнателните хора постоянно се грижат за здравето си: затова мозъкът им се свива по-малко с възрастта.

За разлика от тях, невротичните хора - тези, които са склонни да бъдат нервни или тъжни - имат по-малък размер на мозъка в тези области. Това може да се дължи на продължителен стрес, причиняващ стесняване на мозъка.

Д-р Дениз Хед, съавтор на проучването, изясни резултатите:

„ Нашите данни ясно демонстрират връзката сред личността и размера на мозъка, изключително в частите, свързани с прочувствена и обществена обработка. Може да се пояснява, че чертите на характера могат да повлияят на скоростта на стареене на мозъка. “

Д-р Джонатан Джаксън, първият създател на проучването, изяснява, че специалистите биха желали да могат да открият дали незначителните промени в личността могат да бъдат присъщи за ранното клинично показване на заболяването на Алцхаймер. И също по този начин да открият дали е допустимо да се планува кой ще се разболее въз основа на промени в чертите на характера.

zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР