Ново изборно дело бе образувано днес в съда. Жалбоподателят Рюян

...
Ново изборно дело бе образувано днес в съда. Жалбоподателят Рюян
Коментари Харесай

Кандидат за общински съветник от ДПС обжалва решение на ОИК-Варна

Ново изборно дело бе формирано през днешния ден в съда. Жалбоподателят Рюян Р., претендент за общински консултант от Политическа партия " Движение за права и свободи “, апелира Решение № 260/30.10.2023г. на Общинската изборна комисия (ОИК) - Варна за оповестяване на окончателните резултати за избор на общински съветници в Община Варна, като незаконосъобразно и желае от съда да се разгласи избора за нереален или книжата да се върнат на ОИК за оповестяване на действителните резултати.

В жалбата се твърди, че Решението на ОИК – Варна е незаконосъобразно, защото почива на неточни резултати от секционните изборни комисии, вследствие на позволени нарушавания при отчитането сред сканирани протоколи и електронния протокол на ОИК - Варна, като е налице разминаване в слагането на преференциите, както и липса на преференции.

Жалбоподателят смята, че неговите преференции като претендент са доста повече от отразените в протоколите и в обжалваното Решение на ОИК – Варна. Рюян Н. сочи, че в систематизираната таблица на ОИК - Варна, броят на гласувалите за него и за Айше К. са равни, като в резултат на това е изтеглен чоп за четвъртото място в листата на Политическа партия " Движение за права и свободи “ Варна.

Жалбоподателят желае от съда да бъде позволена правосъдно статистическа експертиза, при която вещото лице, откакто се запознае с материалите по делото, с протоколите на СИК от посочени от него 7 изборни секции, да даде отговор, какъв брой преференции има за него. В жалбата се желае наново броене на бюлетините за избор на общински съветници от Политическа партия " Движение за права и свободи “ в посочените 7 секции.

Рюян Р. твърди, че има разминаване в преференциите сред двамата претенденти за общински съветници (Айше К. и Рюян Н.) от листата на Политическа партия " Движение за права и свободи “ за Варна и желае да бъде
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР