Ново дружество - ИмПулс I, зад което стоят Николай Мартинов

...
Коментари Харесай

"ИмПулс I" набира от борсата близо 6 млн. лв. капитал за инвестиции в растящи компании

Ново сдружение - " ИмПулс I ", зад което стоят Николай Мартинов и Виктор Манев от " Импетус капитал ", ще опита да набере до 5.9 млн. лева на пазара за напредък BEAM на Българската фондова борса. Първичното обществено предложение е планувано за 7 юли, като първите 40 минути от записването са избрани особено за дребни вложители с поръчки до 10 хиляди акции. Набраните средства ще бъдат ориентирани към растящи обществени и непублични компании, като на вложителите ще бъде препоръчана композиция от опция за дял и дълготрайно влагане.
IPO
" ИмПулс I " ще предложи до 5.334 броя акции с номинал 1 лева и емисионна стойност сред 1 и 1.1 лева Емисията ще се счита за сполучлива, в случай че бъдат записани минимум 500 хиляди акции. " ИмПулс I " беше записано през март тази година с 590 хиляди лева капитал, тъй че при записване на цялата емисия капиталът на сдружението ще надвиши 5.9 млн. лева Мениджър по предлагането е " Карол ".

Новост при тази емисия е, че при започване на аукциона на 7 юли - от 9.30 до 10.10 ч., ще се позволява въвеждането единствено на поръчки до 10 хиляди акции, след което ще продължи без тези ограничавания. Целта е да се даде опция на дребните вложители да се включат, защото при предходни сходни IPO-та на BEAM целият препоръчан пакет бумаги се изкупуваше от един участник (посредник за свои клиенти) в рамките на части от секундата.

" Има интерес от огромни вложители - физически и институционални, и сега те се насочват да пуснат две поръчки - до 10 хиляди акции и друга, огромна. По този метод ще могат да влязат, въпреки и с дребен дял, който могат да усилят, като стартира търговията ", сподели Манев за " Капитал ". " По този метод сътворяваме и по-устойчива ликвидност ", добави той.
Инвестиционен фокус
Капиталът ще бъде ориентиран към новаторски компании, като по думите на Манев не е наложително да са от IT бранша - значимо да имат новаторски метод, който в последна сметка да ги прави печеливши. Средствата ще бъдат употребявани за нови вложения, само че с тях може да се обезпечи и спомагателен капитал за компании, в които " Импетус " към този момент е вложил.

За момента сдружението се цели в компании с доходи от най-малко 1 млн. лева " Опитът ни с " Алтерко " и " Дискордия " сподели, че дадохме голям подтик на компании, които към този момент имат размер ", изясни Манев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР