Ново аудио на принцеса Даяна твърди, че Чарлз е бил разочарован от това, че има момче, а не момиче, когато принц Хари се е родил

...
Пуснато е ново аудио от принцеса Даяна, която говори за
Коментари Харесай

Пуснато е ново аудио от принцеса Даяна, която говори за това как британският принц Чарлз – сега крал Чарлз III – е бил разочарован, че имат момче, а не момиче, когато се е родил принц Хари.

Покойната принцеса записа поредица от аудио касети през 90-те години и ги изпрати тайно на автора Андрю Мортън преди смъртта си в автомобилна катастрофа с висока скорост през 1997 г.

Част от аудиото се чува за първи път преди документален филм, който ще излезе следващата година, наречен „Даяна: Останалата част от нейната история“.

В четвъртък се навършиха 26 години от смъртта на Даяна.

Предаването на ABC Good Morning America получи ексклузивно слушане на записите, в които Даяна казва, че съпругът й дори не би говорил с мащехата й Рейн Спенсър.

„Защото на кръщенето на Хари Чарлз отиде при мама и каза: „Знаеш ли, че бяхме толкова разочаровани, че мислехме, че ще е момиче“, каза тя.

„И мама му откъсна главата и каза: „Трябва да осъзнаеш какъв късметлия си да имаш дете, което е нормално“, спомня си тя.

От този ден Даяна каза, че „една капачка се е спуснала и това е, което той прави, когато накара някой да му отговори“.

Принц Хари и съпругата му Меган обявиха през януари 2020 г., че се оттеглят от ролята си на старши членове на британското кралско семейство и планират да разделят времето си между Обединеното кралство и Северна Америка, докато работят за това да станат финансово независими.

В отговор покойната кралица Елизабет II каза в изявление тогава, че те вече няма да изпълняват работни задължения и ще спрат да получават публични средства за кралски задължения.

Оттогава те са включени в документални сериали на Netflix, критикуващи отношението на медиите и кралското семейство към тях, докато Хари разказва миналото си в мемоарите си Spare.

В новоиздадените записи Даяна също обсъжда проблемните отношения, които е имала с мащехата си.

„И аз казах:„ Мразя те толкова много. Ако знаеш само колко те мразим всички за това, което направи. Разрушихте къщата. Ти похарчи парите на татко. Казах всичко, което можех“, каза тя.

„Болка, Рейн?“

Тя си спомни реакцията на Спенсър, като каза, че „няма представа колко болка е подложила майка ти на баща ти“.

Покойната принцеса отговори: „Болка, Рейн? Това е една дума, към която дори не знаете как да се свържете. В работата си и в ролята си виждам как хората страдат, както никога не сте виждали. И ти наричаш това болка? Казах, че имаш много да учиш.“ Спомням си, че наистина я хванах за хранопровода.

Нейният биограф Андрю Мортън каза за Good Morning America на ABC в петък, че има истинска „трогателност“ в това да чуеш гласа й и вижданията от първа ръка за монархията.

„Тя никога не е помисляла нито за секунда, че Камила ще стане кралица, така че имаме много различна гледна точка върху разгръщащата се история“, каза Мортън.

Има общо седем часа ленти. На въпрос дали ще пусне още аудио, Мортън каза: „Има глобален интерес, но ще трябва да видим какво ще се случи.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР