Новият завод на американския производител Lockheed Martin в Южна Каролина,

...
Новият завод на американския производител Lockheed Martin в Южна Каролина,
Коментари Харесай

Lockheed Martin отвори новия завод за F-16, където може да бъдат произведени и изтребителите за България

Новият цех на американския производител Lockheed Martin в Южна Каролина, където ще бъде преместено производството на изтребителите F-16 Block 70, публично стартира работа. Ако България подпише с компанията за доставката на нови самолети, точно от тази база ще бъдат направени и доставките за нашата страна.

Според формалното известие на производителя скоро там ще стартира производството на контрактуваните с Бахрейн изтребители. От новия цех би трябвало да излязат и поръчаните от Словакия самолети.

" Бахрейн стана първият клиент за F-16 Block 70 през юни 2018 година, последван от колегата на България в НАТО - Словакия, която подписа " писмо за единодушие " през декември предходната година за доставката на 14 самолета Block 70 ", показват от компанията.

" България и държавното управление на Съединени американски щати сега са в договаряния за придобиване на нов аероплан F-16 Block 70, който да обезпечи отбранителните потребности на страната на национално и съюзническо равнище ", се споделя още в известието.

От Lockheed Martin показват, че удостоверяват уговорката си за отваряне на база на територията на страната при договорка за закупуването на изтребители от тях.

" Като част от уговорката си да поддържа придобиването на F-16 от България, Lockheed Martin ще отвори база за поддръжка, непълен и повсеместен ремонт (MRO facility) в страната. Това значи, че българските самолети ще могат да бъдат поддържани в България от локални инженери и техници през цялата дълготрайност на своите 12 000 летателни часа живот ", показва ръководителят на плана за придобиването на изтребителите у нас Джим Робинсън.

По неговите думи от компанията ще търсят парньорства с българската промишленост, в това число и благоприятни условия за съдействие с български университетски институции. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР