Новият защитен саркофаг върху авариралия реактор на Чернобилската АЕЦ е99%

...
Новият защитен саркофаг върху авариралия реактор на Чернобилската АЕЦ е99%
Коментари Харесай

Новият защитен саркофаг върху Чернобилската АЕЦ е 99% готов

Новият предпазен саркофаг върху авариралия реактор на Чернобилската АЕЦ е 99% подготвен,  съобщи организация " Укринформ ".

Премиерът на Украйна Володимир Гройсман посети оборудването, известно като план " Укритие ", което мина сполучливо  72-часови тествания.

Построяването му се наложи, защото остарелият саркофаг, построен след злополуката, към този момент не може да обезпечи надеждна отбрана от радиацията.

" Основната задача на властта е да подсигурява чистотата на околната среда. Правителството ни приключи плана " Укритие ", възстановихме целия комплекс от ограничения, за  да подсигуряваме   живота и здравето на хората.  Сега обстановката е изцяло постоянна. Заедно с интернационалните ни сътрудници прилагаме най-новите технологии и решения за превъзмогване на последствията от повредата в Чернобилската АЕЦ. " - разяснява Гройсман.

По думите му, внедряването на всички набелязани ограничения продължава. Пълното довеждане докрай на работата по саркофага е планувано за май-юни тази година.

Той  благодари на ликвидаторите на повредата,  които още през първите минути след злополуката мъжествено са изпълнили дълга си.

Украинското държавно управление заедно  с интернационалните си сътрудници извършва редица планове  в Чернобилската зона. Наред със завършването на саркофага завършва и работата по хранилището за отработено нуклеарно гориво ХОЯТ-2, работи се по оборудването на Централното вместилище за отработено гориво, развива се различна енергетика.

Припомняме, през нощта против 26 април 1986 година в резултат на повреда в Чернобилската АЕЦ се стигна до  мощно изхвърляне на радиация  в околната среда. Чернобилската покруса е избрана като най-страшната техногенна злополука в историята на нуклеарната енергетика.

От зоната на радиоактивно заразяване са евакуирани 317 900 души. Радиоактивни провали са получили около  600 хиляди души,  преди всичко ликвидатори повредата. Общо са потърпевши 1.81 млн. души. / news.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР