Новият заразен с коронавирус във Враца е служител на РЗИ,

...
Новият заразен с коронавирус във Враца е служител на РЗИ,
Коментари Харесай

Официално: Новият заразен с коронавирус във Враца е служител на РЗИ, взеха нови 50 проби

Новият инфектиран с ковид във Враца е чиновник на РЗИ, оповестиха от инспекцията.
Припомняме, че инфектираният е жена на 55-годишна възраст, която е родственик на инфектиран чиновник в Здравната каса в регионалния град.
В РЗИ-Враца са подхванати незабавни противоепидемични ограничения – осъществена е двукратна цялостна стерилизация в постройката и работните места. В сходство с извършеното епидемиологично изследване са тествани общо 25 лица, за които досега има 15 негативна резултата.
За избраните 7 контактни лица от първи ред са издадени наставления за 14-дневна карантина.
През последните 24 часа взети нови 50 проби за COVID-19. Направени са контролни проби на трима инфектирани, настанени в „ Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести “, както и на 4 приети в болница лица в лечебницата. 20 проби са взети от консуматори на Защитено жилище за лица с психологични разстройства в село Гложене. Установените 22 контактни лица на инфектирания чиновник на РЗИ-Враца са изследвани за вируса. Тествано е още едно лице, общувало със инфектиран чиновник на Здравната каса.
До момента публично доказаните случаи на ковид в региона са 30, като 17 от тях са излекувани, 12 са дейни и 1 лице е умряло от тежката болест.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР