Новият започва твърде амбициозно, което не е лошо, иска се

...
Новият започва твърде амбициозно, което не е лошо, иска се
Коментари Харесай

Огнян Герджиков: Съставът на служебния кабинет е много добре подбран

Новият стартира прекомерно амбициозно, което не е неприятно, желае се от него да прави неща и той може не малко да направи. Неговият състав е доста добре селекциониран. Това разяснява по Българска национална телевизия проф..
" Това, което да вземем за пример направи Стефан Софиянски като длъжностен министър председател, беше доста значимо за България, тъй че един длъжностен кабинет може да свърши доста потребни неща, този длъжностен кабинет има потенциала ", съобщи проф. Герджиков.
Той добави, че е значимо да няма крайности и прикани да има инспекции.
" Например през вчерашния ден научих, че е обърнал внимание на Българската банка за развиване. Оказва се, че 1 милиард са дадени на 8 огромни компании. Очевидно е, че е нужна проверка, може да се подмени състава на управлението ", сподели проф. Огнян Герджиков.
По думите му изборите са най-важното за един длъжностен кабинет, само че не значи, че единствено това би трябвало да прави.
" Имат доста настоящи задания, би трябвало да няма административен рекет, да работи бизнесът. Този кабинет е по-силният от този, в който аз участвах има мощни фигури. Очевидно е, че президентът е натрупал опита и е намерил доста мощни претенденти,, това единствено по себе си демонстрира доста високо качество ", добави проф. Огнян Герджиков.
Той предвижда, че това служебно държавно управление може да ръководи и по-дълго.
" Трябва да се направи съдружен кабинет, не изключвам да има още избори, само че това не е чак толкоз ужасно. Българският парламент създава огромно количество брак, не работи добре, това е нещото, което спъва България през последните години. Сегашните закони не са положителни и непрестанно ги променяме. Непрекъснато произвеждаме некачествена законова продукция, това спъва вложенията и бизнеса, няма построен механизъм за правене на закони, те по този начин не се вършат. Нашият парламент работи като вманиачен с картечница ", добави проф. Огнян Герджиков.
 Огнян Герджиков: България има потребност една година да няма парламент Огнян Герджиков: България има потребност една година да няма парламент
Много интензивно начало на служебния кабинет. Такава оценка сложи някогашният длъжностен министър председател Огнян Герджиков в утринния блок на Нова теле...
Според него три четвърти от законопроектите са на обособени депутати, а не са на държавното управление, което значи, че доста постоянно има лобистки текстове.
" Това наподобява на необикновен тип шизофрения, някъде към 80 законопроекти бяха импортирани за 2-3 седмици. Парламентът може да бъде нездравословен с непрекъснатата смяна на законите. Не може да има хулигански метод да има в изявления и нападки. Един ръководител и Господ да е мъчно може да се оправи, в случай че депутатите не са на нужната висота. Ива Митева няма учредителен опит, не е елементарно да се укроти " врящо гърне ", сподели проф. Огнян Герджиков.
Той разяснява измененията в Изборния кодекс и означи, че има запаси към машинното гласоподаване, защото крие опасности.
" Германия и Нидерландия го отхвърлиха, ние сме мощни в пазаруването на гласовете, необразованите не знам по какъв начин ще се оправят с машините. Една огромна част от ЦИК са същите хора. Има заплаха нищо да не се промени, това няма да е добре за България. Радев направи добър длъжностен кабинет. Избори 2 в 1 не са изключени. В момента минимум Конституцията пречи на България, тя прави работа ", сподели още проф. Огнян Герджиков.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР