Новият закон за тероризма, приет от шведския парламент на 31

...
Новият закон за тероризма, приет от шведския парламент на 31
Коментари Харесай

Нов закон за тероризма влиза в сила в Швеция

Новият закон за тероризма, признат от шведския парламент на 31 май, ще влезе в действие при започване на идващия месец. Според закона опитите за нанасяне на щета на страна с терористична цел и умишлените опити за осъществяване на закононарушение ще се смятат за закононарушения с терористичен темперамент, съобщи шведската осведомителна организация ТТ.

Максималната присъда за отнемане от независимост на разположение, за което е потвърдено, че е направило действието по време на интензивно участие в терористична организация, е увеличена от 6 на 7 години, добавя БГНЕС.

Отменя се давностният период за дребни терористични актове. Престъпления като финансиране на терористична активност, приканване към нарушение на публичния ред, набиране на личен състав за терористични организации и образование на терористи ще се санкционират с отнемане от независимост от 1 до 6 години. Преди тези закононарушения се наказваха с 6 месеца отнемане от независимост. В изказването на Шведската разследваща организация СЕПО се показва, че увеличените наказания в новия закон са сигнал за нарушителите и че страната не би трябвало да бъде леговище за екстремисти, склонни към принуждение. На 31 май шведският парламент одобри новия закон за тероризма, който планува по-строги санкции за терористични закононарушения.

Законът е крачка в посока усмиряване безпокойството на Турция, която наложи несъгласие по отношение на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО. Координаторът по стратегическите връзки към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби изрази оптимизъм през вчерашния ден на брифинг, че опасенията на Турция по отношение на участието на Швеция и Финландия в НАТО ще бъдат позволени и че тези две страни ще се причислят към алианса. Кърби съобщи, че не може да уточни период за участието на двете скандинавски страни в НАТО, само че че те работят по този въпрос и добави: " Знаем, че и двете страни работят непосредствено с Турция за разрешаването на тези въпроси. На този стадий е най-добре да оставим тълкуването на тези суверенни страни. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР