Новият закон за горивата ще влезе в сила в средата

...
Новият закон за горивата ще влезе в сила в средата
Коментари Харесай

Новият закон за горивата влиза в средата на януари

Новият закон за горивата ще влезе в действие в средата на януари. За неговото осъществяване ще дава отговор заместник-министърcj на стопанската система Александър Манолев. Това заяви икономическият министър Емил Караниколов по време на чуване по време на чуване в Комисията за битката с корупцията.

„ Хубаво е най-сетне, че ще има подобен закон, който е извънредно нужен. Факт е, че това е извънредно тежка материя, която би трябвало да се разиска точно. Всички нормативни актове по закона ще бъдат качени за разискване до края на другата седмица на уеб страницата на министерството “, заяви Караниколов.

Александър Манолев има уговорката да дава отговор само по закона за горивата. В министерството работи експертна група по правенето на нормативните актове. Предстои основаване на нова дирекция „ Регулиране на стопански действия “от 50 души. Тя ще води вписване на процедурите по вписване, както и лист на комерсиалните оператори на горива в страната. Тепърва с финансовия министър Владислав Горанов ще се приказва за нужния бюджет както и структурата на новото звено.

Емил Караниколов сподели, че правенето на регистъра ще отнеме време. Първоначално няма да е систематизирана онлайн платформа, а елементарен лист с главната информация за търговците. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР