Новият японски премиер е Йошихиде Суга, преди да получи официално

...
Новият японски премиер е Йошихиде Суга, преди да получи официално
Коментари Харесай

Новият японски премиер e Йошихиде Суга, той има мото - Където има воля, има и начин

Новият японски министър председател е Йошихиде Суга , преди да получи публично най-висшата държавна служба в Япония, Суга беше прочут като министър-председател в сянка и дясната ръка на дългогодишния си предходник, оповестява АП.

Самосъздаденият политик е определен от Народното събрание за японски министър председател, два дни откакто наследи Абе като водач на ръководещата Либерално-демократическа партия. Скритият облик на Суга от държавните брифинги контрастира с неговата подмолна активност по ръководство на бюрократи и пробутване на политики.

Като основен представител на кабинета при Абе, Суга оферираше отегчителен коментар на брифингите по новините два пъти дневно от предходната година, когато той стана прочут като " чичо Рейва " при откриване на името на императорската епоха на император Нарухито .

Но зад кулисите Суга е прочут с ината си, с стоманен метод като политически координатор и влияещ върху бюрократите, употребявайки силата на кабинета на министър-председателя, карайки политическите наблюдаващи да го назовават ​​ " министър председател в сянка ".

Някои бюрократи, които се опълчиха на неговата политика, обявиха, че са отстранени от държавни планове или са преместени на различен пост. Самият Суга неотдавна съобщи, че ще продължи да го прави .

Като най-големият наследник в фамилията си, Суга се опълчи на традицията, като отпътува за Токио, вместо да поеме фамилната ферм а за ягоди в префектура Акита. Той е работил във фабрика за картон, преди да постъпи в университета, като по този начин заплаща образованието си , до момента в който работи на ненапълно работно време, в това число на рибния пазар " Цукижи ".

Съучениците му помнят Суга като спокоен, само че съдбоносен човек . " След като вземе решение, той в никакъв случай не се заклаща и си остава все същият ", споделя остарелият му другар Масаши Юри пред вестник Mainichi

Той е бил секретар на някогашния търговски министър Хикосабуро Оконоги в продължение на 11 години , преди да стане народен представител от град Йокохама през 1987 година

" Скочих в политиката, където нямах връзка или родственици, безусловно от нулара ", разяснява Суга.
 Йошихиде Суга е новият водач на ръководещата партия в Япония
Йошихиде Суга е новият водач на ръководещата партия в Япония

Той се чака да бъде определен за министър председател на гласоподаване в Народното събрание в сряда

Суга е определен в долната камара през 1996 година на 47-годишна възраст, което е късен старт спрямо политически наследници като Абе, третото потомство политическа синя-кръв, определен в Народното събрание на 29-годишна възраст .

Суга е предан покровител на Абе от първия му мандат като министър председател от 2006 до 2007 година и той оказа помощ на Абе да се върне на власт през 2012 година и да стане най-дългогодишният японски министър председател.

Суга съобщи, че неговите съществени цели ще бъдат битката с ковид и японската стопанска система , опустошена от пандемията. Той също неведнъж похвали дипломацията и икономическата политика на Абе , когато го попитаха какво би желал да реализира като министър председател, а визията му за бъдеща Япония остава неразбираема .

Суга е на 71 години, споделя, че е в добра форма и е кадърен за лидерска активност. Дисциплинираното му всекидневие включва коремни преси и вървене - до момента в който носи бизнес костюми, с цел да може незабавно да се насочи към работа при незабавни случаи.

Той изяснява, че неговата уязвимост са сладките, а точно палачинки и дайфуку мочи, японско оризово лакомство , напълнено със сладка паста от фасул.

Суга се дефинира за модернизатор пробил териториални бариери пред бюрокрацията, с цел да обезпечи политически достижения. Той се приписва взрива в задграничния туризъм, който се надява да съживи, когато пандемията с ковид отшуми, както и понижаване на сметките за мобилни телефони и усилване на износа на селскостопански артикули.

Известно е също, че поддържа историческата смяна в имиграционната политика на Япония , за да разреши на повече задгранични служащи да компенсират намаляването на работната мощ в Япония поради застаряването. Абе и неговите националистки поддръжници не желаеха смяната.

Суга се ангажира да се откаже от заложените ползи и правила, възпрепятстващи промените, с цел да свърши повече работа. Един подобен проект е да се сътвори нова организация за поощряване на цифровата промяна , област, в която Япония изостава и която е забавила напъните за битка с ковид.

" Където има воля, има и метод ", е мотото на Суга . Той споделя, че се стреми да построи нация със " самоподдържане, взаимна поддръжка , по-късно и социална поддръжка, настояваща за самопомощ за хората ", въпреки че това поражда опасения, че вижда държавно управление, което е студено за слабите и нуждаещите се.

В съпоставяне с политическото си майсторство вкъщи, Суга съвсем не е пътувал зад океана и дипломатическите му умения са незнайни , макар че се чака в огромна степен да преследва целите на Абе.

Суга споделя, че лидерската дипломация на Абе , в това число персоналното му другарство с президента Доналд Тръмп, е изключителна и че той може да потърси съвета на Абе .

Суга наследява и други провокации, в това число Китай , който продължава с дейни дейности в районните морета. Той ще би трябвало да реши какво да прави с Олимпийските игри в Токио , отсрочени за идващото лято заради пандемията, и да откри положителни връзки с този, който победи в президентската конкуренция в Съединени американски щати .
 Последният самурай на Япония
Последният самурай на Япония

Оттеглянето на Шиндзо Абе за интернационалните връзки в Азия е аналогично на природно-географски феномен: за първи път слънцето не да изгрее, а да залезе на изток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР