Новият вратар на Симон Слуга разкри защо е преминал в

...
Новият вратар на Симон Слуга разкри защо е преминал в
Коментари Харесай

Слуга: Исках в Реал Мадрид, Лудогорец е крачка напред в кариерата ми

Новият вратар на Симон Слуга разкри за какво е минал в българския първенец и какво се надява да реализира с този трансфер. Хърватският национал неотдавна парафира за три години и половина с " орлите ".
" Когато тази опция се отвори преди към месеца, имаше интерес от моя страна, тъй като Лудогорец е страховит тим, който постоянно се бори за купата и за място в Шампионска лига или в Лига Европа. В Лутън бях изгубил титулярната си позиция, откакто се заразих с Covid. Вторият вратар се възползва оптимално от шанса си и в този миг ми стана мъчно да си върна мястото. Като реших деликатно предлагането, разбрах, че то може да бъде значима стъпка в кариерата ми и по този начин се подписах за три години и половина. Убеден съм, че тук ще намеря приемствеността, която ми липсваше до момента с вярата да се върна в националния тим ", разгласи Слуга пред lavoce.hr.
" Лудогорец завоюва последните 10 шампионати, два пъти доближи до груповата фаза на Шампионска лига и четири пъти тази на Лига Европа. Това е упорит клуб, който всяка година се пробва да направи спомагателна крачка и от първите усещания би трябвало да кажа, че организацията в действителност е на върха. Не знам доста за българското състезание, като се изключи че то пораства и всяка година притегля от ден на ден вложения ", продължи хърватинът.
Запитан дали прекосяването му от Лутън в Лудогорец не е крачка обратно, вратарят съобщи: " Всеки е свободен да мисли както си желае. Но фантазиите са едно, а действителността друго. Ако ме попитате къде бих желал да играя, бих дал отговор - в Реал Мадрид. Но това действително ли е? Очевидно не. Ясно е, че футболът те слага пред избрани избори и човек би трябвало да бъде добър в избора на най-хубавото в този миг. Убеден съм, че Лудогорец е крачка напред в кариерата ми, тъй като се причислявам към клуб, който господства в лигата в продължение на десетилетие и е с значима последователност зад себе си и в Европа. Оферти от Хърватия? Нямаше. И във всеки случай в Хърватия в никакъв случай не бих могъл да нося фланелка, друга от тази на Риека ".
" В продължение на три години бях част от групата на националния тим и постоянно ще бъда признателен на треньорския щаб за тази опция и че повярваха в мен. Националният тим е над всичко и постоянно съм разполагаем, без значение дали е другарска среща, или международно състезание. Катар безспорно е огромен тласък, само че не е фикс идея и в случай че повиквателната не дойде, сигурно няма да е краят на света ", безапелационен е Слуга.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР