Новият Vive Cosmos на HTC е вече на пазара у

...
Новият Vive Cosmos на HTC е вече на пазара у
Коментари Харесай

HTC Vive Cosmos - новият VR шлем на HTC и всичко за него

Новият Vive Cosmos на HTC е към този момент на пазара у нас и в Европа и несъмнено има какво да предложи както на актуалните притежатели на предходния Vive модел, по този начин и на хората, които към момента се чуят дали да влагат в сходна джаджа.

Новият шлем е с осезаемо изменен дизайн, по-мощен хардуер, усъвършенствана резолюция, много по-шикозни контролери и печели от редица нови екстри.

Една от най-важните новости за почитателите на Vive е впечатляващият скок в резолюцията на екраните, които дават 2880 х 1700 комбинирана пикселна резолюция.

Всеки от LCD екраните е с диагонал от 3.4 инча и периодичност на освежаване от 90Hz, само че това, което малко ни тормози, е, че не можем да отдалечаваме екраните от очите си, тъй като са закрепени.

От HTC този път са заложили на много по-устойчив корпус, а самият шлем елементарно може да бъде вдигнат нагоре, тъй че бързо да се отлепим от VR средата, в случай че ни пристигна допълнително.

Vive Cosmos разполага с общо шест камери за следене на придвижванията и околната среда - две начело, две от всяка страна, една в горната част на джаджата и една в долната.

Това значи, че към този момент няма да се постанова да " украсяваме " дома си с инфрачервени датчици за следене на придвижванията.

Голямата вест при Cosmos е предният модул, който се отделя и може да бъде заместен с други джаджи, които от HTC назовават " mods ".

Различните mods трансформират някои от функционалностите на шлема, което го прави много разнороден в дълготраен проект.

Първият mod се назовава External Tracking Mod и е за хората, които имат предпочитание да продължат да употребяват Lighthouse датчиците за още по-добро следене на придвижванията във VR среда.

Новите контролери искрено припомнят на Oculus Touch контролерите и се зареждат с по две AA акумулатори. Всеки от тях разполага с преносим бутон за ръководство и с по пет бутона за оптимален надзор.

Цената на Vive Cosmos у нас е 1619 лв. и може да бъде закупен единствено от Ozone.bg, само че след нова година ще го забележим и в други магазини. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР