Новият видеоклип на певицата Мариана Попова "Две хубави очи" е

...
Новият видеоклип на певицата Мариана Попова "Две хубави очи" е
Коментари Харесай

Скандал с новия клип на Мариана Попова

Новият видеоклип на певицата Мариана Попова "Две хубави очи " е напът да провокира следващия скандал за авторски права на културно произведение у нас. В него са употребявани фрагменти от кино лентата "Дамасцена ", само че режисьорът Тодор Анастасов алармира във фейсбук страницата на предаването "На кафе ", че това е станало без негово единодушие.

Там режисьорът написа във връзка гостуването на певицата и излъчването на фрагменти от новия ѝ клип в предаването, че видеото "Две хубави очи " е с нелегално употребявани фрагменти от кино лентата "Дамасцена ", излязъл на екраните на 3 ноември 2017 година ". Лентата е с присъединяване на годеника на Мариана Попова - Веселин Плачков.

"Според контракта ми на режисьор на кино лентата всяко потребление на фрагменти на снимания материал отвън кино лентата става с мое единодушие - такова аз не съм давал. Показването на клипа ще е нелегално и подсъдно ", написа още Анастасов.

По-късно той похвали Нова телевизия, защото оттова са реагирали доста бързо и не са излъчили клипа:

"Адмирации към Нова ТВ, че не пусна клипа на Мариана Попова откакто ги сигнализирах за нелегално потребление на фрагменти от кино лентата "Дамасцена ". Въпреки че беше разгласен авансово за показ, в последния миг откриха метод да не се случи. "

От actualno.com напомнят, че преди време към кино лентата "Дамасцена ", където взе участие сътрудникът на Мариана Попова - артистът Веселин Плачков, се заформи различен скандал. Toгава режисьорът съобщи, че е почнала работата по напълно нов монтаж на неговата подготвена продукция от компанията Concept Studio без разрешението му и това на сценариста и изпълнителен продуцент Мария Лалева.

"Не става въпрос за съкращения, както практикува "Холивуд ", само че отново със единодушие на създателите, било то и авансово. Махнати са цели линии от кино лентата и подиуми ", твърди Тодор Анастасов.

Както Анастасов, по този начин и Мария Лалева показват, че имат публични документи, с които да удостоверят, че са носители на авторските права на кино лентата "Дамасцена ". Атанасов описа, че е бил заставян да се откаже от правото си върху продукцията в името на това лентата да бъде "довършена " от нов екип. За Тодор Анастасов това е безусловно неприемливо, защото съгласно него става дума за преправка на към този момент подготвен артикул, който е минал публична премиера с продадени билети, гостувания по киносалони и така нататък В основата на всичко по думите на режисьора стои точно артистът Веселин Плачков.

Справка в страницата на към този момент прожектирания в кината филм "Дамасцена " в IMDb демонстрира, че са допълнени имената на нов режисьор, нови трима съсценаристи и нов монтажист. Това става без да е налице единодушието на носителите на авторските права за преправка и изменение, които също потвърдиха за настъпилата смяна. Филмът към този момент носи и името "Преходът - Дамасцена ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР