Новият ви iPhone част ли е от изтеглянето на iPhone

...
Новият ви iPhone част ли е от изтеглянето на iPhone
Коментари Харесай

Измамници се възползват от прегряването на iPhone 15, за да крадат смартфоните

Новият ви iPhone част ли е от изтеглянето на iPhone 15 на Apple? Не. Тъй като няма евакуиране на iPhone 15. Въпреки това, измамници, представящи се за представители на огромни оператори употребяват действителните проблеми с прегряването на iPhone 15, с цел да се опитат да убедят притежателите на iPhone да им изпратят телефоните си като част от подправено евакуиране.

Знаем това, тъй като един от репортерите на Mashable неотдавна беше обект на тази машинация.

Това звучи като скица за гласов фишинг, при която неприятният артист се свързва с евентуална жертва и се преструва, че е ИТ или представител за обслужване на клиенти от огромна корпорация. Опитва се да получи информация, или в този случай вашия автентичен телефон. За да бъде ясно, Verizon в никакъв случай няма да се свърже с клиенти по телефона за евакуиране или проблем с продукта.

Говорител на Verizon в изказване, предоставено на Mashable за тази нова машинация.

Как работи измамата с изтеглянето на iPhone 15 поради прегряване

Технологичният кореспондент на Mashable Сесили Мауран получи няколко телефонни позвънявания през седмицата от незнаен номер малко откакто поръча нов iPhone 15 посредством Verizon. Обаждащият се, който твърди, че е представител на Verizon, попита Мауран дали телефонът ѝ към този момент е доставен и ѝ сподели, че ще се обадят още веднъж след приемане на телефона, с цел да извършат отдалечено диагностика, която ще покаже дали има проблеми с прегряването на iPhone 15.

Склонността на устройството към прегряване беше необятно докладвана след стартирането на линията iPhone 15 на Apple в края на септември.

В четвъртък сутринта, един ден откакто най-сетне получи своя iPhone 15, тя получи още едно позвъняване от човек, който твърди, че работи за Verizon.

Те споделиха, че новите iPhone 15s имат проблеми с прегряването и… са получили известие от Apple, че моят телефон е едно от дефектните устройства. Казаха, че би трябвало да дойдат и да ми вземат телефона незабавно, тъй като било „ рисково “.

Обаждащият се, потвърждавайки, че е от Verizon, уреди FedEx да пристигна и да вземе нейния iPhone, като сподели, че телефонната компания ще достави чисто нов iPhone 15 на другия ден.

Цялото позвъняване е доста безапелационно, тъй като се основава на автентичен минус на iPhone 15.

Експертите по измамите обаче постоянно акцентират, че хората постоянно би трябвало да са тези, които предизвикват телефонно позвъняване. Не да бъдат от получаващата страна на позвъняването, изключително, в случай че би трябвало да дават евентуално сензитивна персонална информация.

Мауран се обажда на формалният номер на Verizon, с цел да ревизира какво се случва

Истински представител на Verizon удостовери на Mauran, че телефонното позвъняване, което е получила, не идва от Verizon. До този миг опитът за машинация към този момент е в ход. Истински камион на FedEx идва, само че Мауран не дава своя iPhone.

След като изясни обстановката, водачът на FedEx ѝ даде детайлности къде щеше да отиде нейният нов iPhone 15… и не е изненадващо, че не беше склад на Verizon или Apple като част от евакуиране.

Измамникът е дал на FedEx физически адрес в Маями, Флорида и телефонен номер с код на Кентъки.

Получателят беше посочен като „ ЦЕНТЪР ЗА ОБРАБОТКА НА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ “, опит на измамника да направи по този начин, че да наподобява, че iPhone 15 ще отиде на законно място на Verizon..

Малко откакто FedEx си потегли, Мауран още веднъж получи телефонно позвъняване от измамника.

Искаха да потвърдят взимането. Обаждащият упорства, че е легален представител на Verizon и сподели на Мауран, че ще накара началник да ѝ се обади, с цел да удостовери. Оттогава никой не се е обаждал на Мауран, потвърждавайки, че е от Verizon.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР