Новият вариант, зародил се в Африка, носи името Омикрон. Това

...
Новият вариант, зародил се в Африка, носи името Омикрон. Това
Коментари Харесай

СЗО: Новият вариант носи най-голям риск от повторно заразяване

Новият вид, зародил се в Африка, носи името Омикрон. Това взеха решение специалистите на Световната здравна организация, които го оповестиха за вид, " пораждащ угриженост ". Названието му идва от 15-тата писмен знак от гръцката писменост - О.

От оповестиха, че предварителните данни за мощно мутиралият вид на COVID-19, за който първа заяви късно в четвъртък Република Южна Африка, сочат, че той носи максимален от наново заразяване спрямо всички известни до момента разновидности на ковид. До момента B.1.1.529 е регистриран в РЮА, Ботсвана, Белгия (пътник от Египет), Хонконг (пътник от РЮА) и Израел (пътник, завърнал се от Мали) и Белгия (пътник, дошъл от Египет).
Европа всеобщо се затваря за ЮАР, до момента в който Кацаров мисли, че е рано
Европейските страни всеобщо започнаха да затварят границите си за Южна Африка поради записания там по-опасен вид на COVID-19....

Всички 27 страни от Европейски Съюз са се съгласили да замразят пътуванията от и до южната част на африканския континент, заяви словенското предстедателство. Комисия от специалисти " се съгласи, че е належащо да се задейства " спешна спирачка " и да се наложат краткотрайни ограничавания за всички влизащи в Европейски Съюз от южна Африка ", написа в " Туитър " представителят на Европейската комисия Ерик Мамер. Това са Ботсвана, Есватини, Лесото, Мозамбик, Намибия, Република Южна Африка и Зимбабве. Още няма решение за страни и територии, където е засечен Омикрон, като Израел и Хонконг. Всички държавни управления на страните-членки са посъветвани да заявят на жителите си, че пътуванията до тази част от света са нежелателни. Всяка страна е свободна да добави други ограничавания и някои към този момент ползват такива.

Заради разновидността Омикрон Швейцария наложи в петък условие за 10-дневна карантина и отрицалетен тест на идващите от Белгия, Израел и Хонконг в допълнение към възбраната за пътувания за южните африкански страни.

Още:

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР