Новият вариант на коронавирусa „Омикрон” стигна до Испания. Той е

...
Новият вариант на коронавирусa „Омикрон” стигна до Испания. Той е
Коментари Харесай

Вариантът Омикрон стигна до Испания

Новият вид на коронавирусa „ Омикрон” стигна до Испания. Той е бил пренесен от пасажер, идващ с полет от Южна Африка, заяви службата по микробиология на болница Gregorio Marañón в Мадрид. Пациентът е 51-годишен мъж, който се завърнал от Южна Африка на 28 ноември, като направил и междинно кацане в Амстердам. От болничното заведение оповестяват: „ Успяхме да използваме свръхбърза процедура за тестуване, която ни разрешава да имаме резултата в същия ден. Пациентът е добре”.

Нови лабораторни способи разрешават тестуване на новия вид, проучване на признаците, развиването и разновидностите му и приемане на резултатите посредством разбор до 36 часа, а не в период към 2 месеца, както се случи с първите два варианта, когато медицината нямаше задоволителна информация за коронавирус пандемията.

В Испания се задейства протокол за спомагателна сигурност, с цел да се предотвратят по-нататъшни инфекции. Пробата на инфектирания е направена посредством антигененен тест на летище Барахас. В този миг пациентът е с леки признаци и за сигурност е подложен под карантина. Изолирани са и всички хора, които са били на полета с него.

СЗО предизвестява, че рискът от заразяване с „ Омикрон” е " доста висок ". Засега няма задоволително доказателства, които да потвърдят, че разновидността е по-сериозен от този, който сега доминира в цяла Европа, като учените допускат, че би трябвало да се изчака най-малко 2 седмици, с цел да се вършат първите заключения за него, защото първите случаи с новата разновидност са засечени преди дни. Въпреки това СЗО се произнесе, че новият вариант на ковид носи „ доста висок “ световен риск.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР