Новият вариант на коронавируса - Омикрон е открит в 38

...
Новият вариант на коронавируса - Омикрон е открит в 38
Коментари Харесай

СЗО: Вариантът Омикрон на коронавируса е открит в 38 държави

Новият вид на ковид - Омикрон е открит в 38 страни по света. До момента обаче няма информация за нито един смъртен случай на инфектиран с него, заяви Световната здравна организация.

" Ние виждаме възходящ ритъм на напредък, виждаме все по-голям брой открити случаи на Омикрон ", съобщи в петък техническият началник на СЗО за Covid-19 Мария ван Керхове, само че означи, че разновидността Делта към момента е преобладаващ на световно равнище.

Ван Керхове акцентира, че към момента е " прекомерно рано " да се каже дали разновидността Омикрон предизвиква единствено лека зараза, макар първичните отчети, че е по този начин.

" Всеки, който е инфектиран с вируса SARS-CoV-2, без значение от кой вид, постоянно ще стартира с леко заболяване и може да спре с леко заболяване, като някои хора са асимптоматични, несъмнено. Но може да отнеме известно време преди да има затруднение ", уточни тя.
свързани новини15752преди 3 часа
Страните обаче вкарват нови ограничения в опит да спрат разпространяването на новия вид.

Случаите на ковид в Южна Африка надвишиха 3 милиона. В петък държавното управление разгласи, че за последното денонощие са регистрирани над 16 хиляди нови случая, което е нарастване с 24 %. Рязкото повишаване на инфекциите се дължи на мощно заразния нов вид на вируса Омикрон, за който за първи път оповестиха южноафрикански управляващи на 25 ноември.

Националният комитет по имунизации в Гърция редуцира времето сред втората и третата подсилваща ваксина против ковид от шест на три месеца. Решението е по отношение на разпространяването новия вид.

От понеделник Кипър вкарва наложителен PCR тест за всички идващи задгранични жители, който ще бъде юридически на място при влизане в страната на съответното летище или пристанище. Таксата за теста e в размер на 15 евро и ще се заплаща от идващия.

Също от понеделник всички жители, без значение от техния имунизационен статус, които идват в Съединени американски щати с въздушен превоз, би трябвало да показват пред самолетната компания негативен PCR или антигенен тест, изработен до 24 часа преди качването в самолета, оповестяват от външното ни министерство.

По информация на посолството ни във Вашингтон, освободени от това условие са децата до 2-годишна възраст, както и преболедувалите Covid-19 през последните 90 дни.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР