Новият вариант на коронавируса Омикрон доведе до рекорден брой на

...
Новият вариант на коронавируса Омикрон доведе до рекорден брой на
Коментари Харесай

Рекорден брой нови случаи на COVID-19 в Европа заради пътуванията за празниците и Омикрон

Новият вид на ковид Омикрон докара до рекорден брой на новозаразените в Испания, Франция, Англия и Италия. Според специалистите причина за засиленото разпространяване в Европа и Съединени американски щати е и огромният брой пътуващи за коледните и новогодишните празници.

В Испания на 23 декември беше регистриран нов дневен връх на броя на новите случаи. Франция, Англия и Италия също записаха най-лошите си дни във връзка с новите случаи на COVID-19. Германия заяви за първата си гибел на пациент с Омикрон.

Няколко щата също сложиха върхове, тъкмо когато милиони американци започнаха да се прибират по родните си места за празниците. Здравните управляващи в Съединени американски щати приканват хората да се имунизират и постановиха още веднъж наложителните маски на закрито. Те въпреки всичко не анулираха огромните събирания.

В Ню Йорк кметът разгласи, че новогодишните празненства на Таймс Скуеър ще се състоят, само че ще бъде лимитирана посещаемостта. Те ще се проведат напълно навън, като присъстващите ще бъдат с маски и би трябвало да покажат документ за имунизация.

В Италия всички публични празненства на Нова година бяха неразрешени, до момента в който Гърция забрани обществените коледни тържества. И двете страни направиха наложително носенето на маски навън. Здравните чиновници се тормозят, че пътуванията по празниците и събиранията ще засилят в допълнение случаите на COVID-19.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР