Новият вариант на коронавируса, наречен Омикрон, представлява много висок риск

...
Новият вариант на коронавируса, наречен Омикрон, представлява много висок риск
Коментари Харесай

СЗО: Омикрон носи много висок глобален риск

Новият вид на ковид, наименуван Омикрон, съставлява доста висок риск на световно ниво, предизвести в понеделник Световната здравна организация (СЗО).
Предупреждението иддва на фона на нарстващ брой случаи от новия вид, за които от ден на ден страни оповестяват.

Министрите на опазването на здравето на страните от Г-7 се събират през днешния ден на незабавна среща в Лондон, с цел да обсъдят въпроса.

" Към този ден не е обявено за нито един смъртен случай, обвързван с разновидността Омикрон ", акцентира СЗО в механически документ, оповестен през днешния ден. В същото време основаната в Женева организация предизвестява, че поради това, че разновидността има разновидности, които може би го вършат по-способен да заобикаля имунния отговор и може би му дават вероятно преимущество във връзка с предаването, вероятността от разпространение в световен проект е висока. По тази причина СЗО се притеснява от бъдещи пикове на пандемията.

В петък здравната организация на Организация на обединените нации към този момент сподели, че разновидността Омикрон поражда безпокойствие. Предварителните данни навеждат на мисълта, че при него рискът от наново заразяване е огромен, само че ще са нужни седмици, с цел да се ревизира това.

Заради новия вид Япония не разрешава влизането на чужденци на своя територия от на следващия ден.

Австралия , където са открити 5 случая и която трябваше да отвори границите си за задгранични студенти и квалифицирани служащи, ще изчака с това минимум две седмици.

Филипините , които също възнамеряваха да отворят границите си в сряда за изцяло имунизирани туристи, в този момент отсрочват това намаляване на рестриктивните мерки.

Индонезия разгласи, че на нейна територия няма да са добре пристигнали хора, които през последните 15 дни са били в

Хонконг, където бе открит случай на Омикрон, както и в 8 африкански страни.

Израел , където бяха доказани двама инфектирани с новия вид и се ревизират още 11 подозрителни случая, забрани от нощес влизане на чужденци на своя територия и изисква Пи Си Ар тест и карантина даже на имунизираните си жители, които се връщат от чужбина.

Съединени американски щати , които при започване на този месец отвориха границите си, още веднъж се затварят от през днешния ден за пасажери от 8 африкански страни - Република Южна Африка, Лесото, Ботсвана, Намибия, Зимбабве, Мозамбик, Есватини и Нигерия.

Случаи на Омикрон към този момент бяха открити също в Канада, Италия, Германия .

В Обединеното кралство , трима инфектирани бяха открити в края на предходната седмица в Англия. Днес в Шотландия беше обявено за 6 случая, които нямат връзка с чужбина.

Шотландската районна премиерка Никола Стърджън съобщи, че е малко евентуално, само че не и невероятно, шестте случая да са свързани със международната среща на високо ниво в Глазгоу за климата по-рано този месец, съобщи Ройтерс.

Във Франция бяха открити 8 хипотетични случая, само че още се вършат проби за потвърждаването им.

В Португалия бяха открити 13 инфектирани - играчи и чиновници на елитния футболен тим " Белененсиш ". Един от футболистите на отбора е бил неотдавна в Република Южна Африка, където бе засечен първо Омикрон.

В Нидерландия 13 пасажери, пристигнали в петък от Южна Африка, са инфектирани с новия вид.

Днес Австрия удостовери, че хипотетичният случай на Омикрон, засечен на територията ѝ предходната седмица, е на новия вид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР