Новият вариант на коронавируса е много по-заразен и увеличава репродуктивното

...
Новият вариант на коронавируса е много по-заразен и увеличава репродуктивното
Коментари Харесай

Новият щам е много по-заразен, разпространява се бързо във всички възрасти

Новият вид на ковид е доста по-заразен и усилва репродуктивното число с от 0,4 до 0,7, заяви Би Би Си.

Репродуктивното число във Англия в този момент е сред 1.1 и 1.3, а би трябвало да е под 1.0, с цел да стартират да понижават случаите на инфектирани.

Разликата сред вирусните видове е "доста рискова ", сподели проф. Аксел Ганди от Лондонския имперски лицей.

"Има голяма разлика в това какъв брой елементарно се популяризира разновидността на вируса - изясни той. - Това е най-важната смяна във вируса от началото на епидемията ".

Предаването на новия ковид се е утроило по време на карантината в Англия през ноември поради новия вид, до момента в който при предходната версия тя е намаляла три пъти.

Ранните резултати демонстрираха, че вирусът се популяризира по-лесно измежду ненавършилите 20 години, изключително измежду децата в прогимназия. Според най-новите данни обаче той се популяризира бързо във всички възрастови групи, посочи проф. Ганди, който е в изследователския екип.

Репродуктивното число демонстрира какъв брой души заразява притежател на вируса. Ако е над 1, епидемията се разраства.

Очаква се броят на инфектираните да намалее с увеличението на имунизираните хора. Ранните изследвания демонстрират, че имунизациите ще са ефикасни и против новия вид на ковид.

Новият вид е наименуван VOC 202012/01 от британската здравна работа. Той беше открит през ноември, само че се счита, че се е появил в Югоизточна Англия през септември. Няма данни да е по-смъртоносен, само че поради увеличението на болните натискът върху лечебните заведения нараства.

Англия отвори още веднъж краткотрайните лечебни заведения, издигнати при започване на пандемията, и затвори главните учебни заведения в Лондон.

С повече от 50 000 нови ежедневни случая на COVID-19 за последните четири дни, Националната здравна система съобщи, че се приготвя за предстоящ прилив на пациенти и се нуждае от повече кревати.

Съобщението идва единствено няколко дни, откакто Кралската лондонска болница заяви на чиновниците си по имейл, че към този момент е в „ режим на бедствена медицина “ и не може да обезпечи сериозни грижи с висок стандарт.

Тъй като столицата е една от областите, най-силно наранена от новия вариант, който е до 70% по-заразен, държавното управление също по този начин реши да затвори всички съществени учебни заведения в Лондон, като анулира решение, взето единствено преди два дни.

Временните лечебни заведения „ Найтингейл “ в конгресните центрове бяха издигнати от военните за броени дни. Те съвсем не бяха употребявани, само че останаха в подготвеност.

В сряда Уилямсън беше изложил проект за отсрочване на повторното отваряне на междинните учебни заведения, само че разгласи отваряне на множеството начални учебни заведения, в това число в огромна част от столицата, идната седмица след коледната почивка.

Опозиционната Лейбъристка партия съобщи, че смяната в последния миг ще провокира безпорядък за родителите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР