Новият вариант на COVID-19, открит в Африка, не бива да

...
Новият вариант на COVID-19, открит в Африка, не бива да
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Новият вариант на COVID-19 не бива да предизвиква паника

Новият вид на COVID-19, открит в Африка, не трябва да провокира суматоха, тъй като не се знае тъкмо защо става въпрос. Нека да изчакаме умерено и без непотребна суматоха. За това прикани проф. Радостина Александрова пред Българска национална телевизия.

По думите ѝ вирусът продължава да се трансформира. Засега е доста рано да се каже какъв е този вид, само че е реалност, че разновидностите са в шипчето, които му разрешават да избяга от имунния отговор, само че може и да не се свърже с клетката. Не е изключено новият вид да е зародил в човек с невисок имунен недостиг или болен от ХИВ. Задържайки се дълго в него, е съумял да развие такива разновидности.

Прилагането на имунизацията би трябвало да продължи необятно и да съблюдаваме ограниченията. Трябва да попречим на вируса да се популяризира, настоя Александрова.

Тя уточни, че COVID-19 хлопа на всяка врата, с цел да се види къде ще му бъде отворено. Има светлина в тунела с имунизацията, сподели проф. Александрова като даде образец страните с високо ваксинално покритие. Проф. Александрова предизвести, че ще има доста нови разновидности на вируса, само че някои се популяризират безусловно в шепа хора.

В момента се създават нови ваксини, създава се и ваксина под формата на хапче, само че казусът ни е тук и в този момент и не трябва да се отсрочва имунизацията с изчакването на по-добра или последваща. Има нежелани странични реакции, те се случват доста рядко и са свързани със спецификата на самия вирус, изясни Александрова.

Вирусът отвори кутията на Пандора, само че вярата остава в науката, сподели още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР