Новият вариант на COVID-19, открит в Африка, не бива да

...
Новият вариант на COVID-19, открит в Африка, не бива да
Коментари Харесай

Радостина Александрова: Без излишна паника от новия вариант на COVID-19

Новият вид на COVID-19, открит в Африка, не трябва да провокира суматоха , тъй като не се знае тъкмо защо става въпрос. Нека да изчакаме умерено и без непотребна суматоха. За това прикани проф. Радостина Александрова пред Българска национална телевизия.

По думите ѝ вирусът продължава да се трансформира . Засега е доста рано да се каже какъв е този вид, само че е реалност, че разновидностите са в шипчето, които му разрешават да избяга от имунния отговор, само че може и да не се свърже с клетката. Не е изключено новият вид да е зародил в човек с невисок имунен недостиг или болен от ХИВ . Задържайки се дълго в него, е съумял да развие такива разновидности.
 Нов вариант на ковид от Африка тормози учените
Нов вариант на ковид от Африка тормози учените

Той има голям брой разновидности

Прилагането на имунизацията би трябвало да продължи необятно и да съблюдаваме ограниченията. Трябва да попречим на вируса да се популяризира , настоя Александрова.

Тя уточни, че COVID-19 хлопа на всяка врата, с цел да се види къде ще му бъде отворено . Има светлина в тунела с имунизацията, сподели проф. Александрова като даде образец страните с високо ваксинално покритие. Проф. Александрова предизвести, че ще има доста нови разновидности на вируса, само че някои се популяризират безусловно в шепа хора.

В момента се създават нови ваксини , създава се и ваксина под формата на хапче, само че казусът ни е тук и в този момент и не трябва да се отсрочва имунизацията с изчакването на по-добра или последваща. Има нежелани странични реакции, те се случват доста рядко и са свързани със спецификата на самия вирус, изясни Александрова.

Вирусът отвори кутията на Пандора, само че вярата остава в науката , сподели още тя.
 2370 нови случая на ковид, 113 души починаха
2370 нови случая на ковид, 113 души починаха

Активните случаи в страната са 105 178...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР