Новият вариант на COVID-19 , който вече е открит в

...
Новият вариант на COVID-19 , който вече е открит в
Коментари Харесай

СЗО: Не са известни смъртни случаи от Омикрон

Новият вид на COVID-19, който към този момент е открит в десетки страни, за в този момент към момента не е предизвикал нито един смъртен случай. Това оповестиха от Световната здравна организация, представена от БГНЕС.

Ще са нужни още няколко седмици, с цел да се откри до каква степен е инфектиран новият вид и дали предизвиква по-тежко протичане на заболяването, съобщи Майкъл Райън, шеф на програмата на СЗО за изключителни обстановки в опазването на здравето.
Проф. Георги Момеков чака имунизациите да дадат защита против " Омикрон "
Председателят на Българското сдружение по фармация проф. Георги Момеков съобщи, че имунизациите носят доста преимущества и се модифицират б...

Експертите не изключват, че заради дейното си разпространяване Oмикрон е в положение да провокира повече от половината от новите случаи на COVID-19 в Европа през идващите няколко месеца.

Според откривателите доста от новите промени в генома на SARS-CoV-2 демонстрират, че Омикрон разновидността е мощно трансмисивен и може да се окаже резистентен на защитните антитела на преболедувалите и имунизираните лица. Все отново се прецизира, че още е прекомерно рано да се вършат дефинитивни изводи.

По данни на задгранични медии в Южна Африка са регистрирани над 100 инфектирани. Има случаи в Хонконг, Израел, Белгия, Чешката република, Германия, Обединеното кралство, Италия, Австралия, Португалия, Шотландия, Нидерландия, а евентуално и във Франция, Швейцария и Австрия.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР