Новият вариант на Covid-19, идентифициран в Република Южна Африка, може

...
Новият вариант на Covid-19, идентифициран в Република Южна Африка, може
Коментари Харесай

Новият южноафрикански вариант на коронавируса може да намали ефективността на ваксините

Новият вид на Covid-19, разпознат в Република Южна Африка, може да превъзмогне антителата, които го нападат при лекувания с кръвна плазма от излекувани пациенти и може да понижи ефикасността на до момента съществуващите ваксини, заяви Ройтерс, като цитира отзиви на учени.

Специалистите се пробват да открият дали имунизациите, които сега се употребяват по света, са ефикасни против станалия прочут като вид 501Y.V2 на новия ковид, изолиран от южноафрикански генетици в края на предходната година в община Нелсън Мандела Бей.

" Този вид демонстрира цялостно заобикаляне на три класа лечебно съответстващи моноклонални антитела ", пишат учени от три южноафрикански университета, които работят взаимно с Националния институт по заразни заболявания в РЮА в публикация, оповестена в електронната библиотека bioRxiv.

" Освен това разновидността 501Y.V2 демонстрира доста или цялостно превъзмогване на обезвреждащите антитела при Covid-19 конвалесцентна плазма ", пишат те и означават, че заключенията им " акцентират вероятността от наново заразяване и може да доведат до понижена резултатност на актуалните ваксини, учредени на протеини за шипа на вируса ".

Вариантът 501Y.V2 е 50 на 100 по-силно инфектиран от предходните вариации на ковид, споделиха южноафрикански учени тази седмица. Той към този момент е публикуван в най-малко 20 страни по света, откакто е докладван в СЗО през декември. Той е един от няколко нови разновидността на ковид, открити през последните месеци в Англия и Бразилия и е главен мотор на втората вълна на пандемията в Южна Африка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР