Новият управленски екип на общинското предприятие Столично предприятие за третиране

...
Новият управленски екип на общинското предприятие Столично предприятие за третиране
Коментари Харесай

Нормализират работата на завода за боклук на София с оздравителния план

Новият управнически екип на общинското дружество " Столично дружество за отнасяне на боклуци " е подготвен със Васил Терзиев оздравителен план, създаден след получения през януари одитен отчет, за който е подаден и сигнал от градоначалника в прокуратурата.

Това излиза наяве от известие от пресцентъра на Столична община (СО). В него се показва, че проектът е резултат от осъществената изчерпателна инспекция на действието на общинското дружество и положението на всички машини и уреди.
 Екоминистърът предизвести за задаващ се изострен проблем с боклука на София
Екоминистърът предизвести за задаващ се изострен проблем с боклука на София

Местното ръководство незабавно би трябвало да се заеме с отпадъците, счита той

В оздравителния проект са набелязани стъпките и методите за премахване на установените нередности, с цел да бъде възобновена естествената работата на завода за отпадък на София. Той е разграничен на три стадия - за незабавни, краткосрочни и дълготрайни ограничения. Първоначално се търсят решения за понижаване на времето за реакция посредством въвеждане на систематични обходи и ежедневни инспекции. Предвиждат се ограничения против честите повреди, блокажи и други проблеми, които понижават ефикасното работно време на машините. Работи се и по попълването на дефицита на личен състав в най0съществените области на производството. " Заварената обстановка, в която изолирането на съответни екипи от съгласуваност между тях е прекратена и взаимоотношението сред тях е възобновено и сложено на напред във времето, което взема решение доста от проблемите с личния състав ", акцентират още от пресцентъра на Следствен отдел към окръжна прокуратура.
 Пожар пламтя в завода за отпадък на София
Пожар пламтя в завода за отпадък на София

25 пожарникари се бориха с огъня

Създаването на проект за деяние за възобновяване на дружество " Столично дружество за отнасяне на боклуци " е втори стадий от дейностите на новото управление за модернизиране на предприятието. Преди това са подхванати дейности по възобновяване работата на завода за преправка на отпадък, като се минимизира времето на спешно прекъсване и престой. С оздравителния проект се цели заводът да възвърне плановите си работни параметри на работа и създава артикул с качествените индикатори, за които е планиран. В рамките на третия стадий следва да бъде показан цялостен проект за рационализация на СПТО, основан на оздравителния проект. За рационализация на производството се планува смяна на част от софтуерните параметри, което да разреши внедряването на нови технологии, автоматизация и роботизация на обособени софтуерни процеси. За задачата ще бъдат направени съответните планове, капиталови планове и промени в комплексното позволение на завода.
 Терзиев упрекна ГЕРБ в безхаберие и фрапантни нарушавания в завода за отпадък
Терзиев упрекна ГЕРБ в безхаберие и фрапантни нарушавания в завода за отпадък

Бившият началник на завода взел 12 000 лв. заплата за юли 2023 година

Основните цели на проекта за деяние включват повишение на контрола, посредством въвеждане на спомагателни контролни процедури, въвеждане на всички машини и уреди в естествен работен режим, усъвършенстване на организационно-управленската конструкция, премахване на установените нередности и възобновяване на плановия потенциал на инсталацията. Търсят се разновидности за усъвършенстване на производството и методите на работа.

" През последните два месеца предприехме стъпки за възстановяване на работната среда, създадохме строга организация на отчетност и ежедневни оперативки. Работният развой се следи от близко, като се сътвори развой за ежедневни инспекции, които дават информация за действителното положение на машините и оборудванията във всеки миг на работния развой ", споделя Николай Савов. По думите му са подхванати дейности за понижаване на времето за реакция при възникването на запалвания, породени от изхвърлени литиево-йонни акумулатори, конфигурирани са монитори за термовизионните камери. " За да предотвратим порочните практики, които наследихме, сега са подхванати дейности за възстановяване на методите на изписване на аварийни елементи от склада, като се търси цялостна отчетност на декларираните, получените и изписаните такива ", разяснява Савов.
 ГЕРБ към Васил Терзиев: Време е към този момент да се ръководи, а също и боклука
ГЕРБ към Васил Терзиев: Време е към този момент да се ръководи, а също и боклука

Позиция на Политическа партия ГЕРБ

От Столичната община акцентират, че основаването на оздравителния проект е в отговор на множеството проблеми и извънредно неприятното положение на машините в СПТО. " Въпреки изхарчените близо 114 млн. лв. по подписани контракти за последните три години, повече от 2/3 от машините и оборудванията са за главен ремонт, а предприятието не е могло да извършва поставените си цели ", допълват от общината. Липсата на поддръжка, неработещите системи за обезпрашаване довели до поетапно дефектиране на съществени уреди, които са нужни за индустриалния развой. През последната година огромна част от отпадъците на София отивали непосредствено на хранилище " Садината ", което пък изчерпвало свободния размер за депониране и създавало действителни предпоставки за рецесия с боклука през идващите от две до три години.

Във връзка с оздравителния проект в обява във Фейсбук Терзиев декларира, че задачата на проекта е да бъде възобновена изцяло естествената работа на предприятието и да се създава артикул с качествени индикатори, по този начин както заводът за отнасяне на боклуци е планиран. " Още по време на акцията тематиката със събирането на отпадъците на София и тяхната преправка беше централна за нас. Защото предходните ръководещи настойчиво отказваха да нарушат комфорта си и бяха оставили нещата на самотек. Което сигурно щеше да докара до поредна рецесия с боклука ", разяснява той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР