Новият управител на Общинската болница във Велинград д-р Заприн Пепелов

...
Новият управител на Общинската болница във Велинград д-р Заприн Пепелов
Коментари Харесай

Обвиняват хирург, че отчитал дейност, докато е в чужбина

Новият шеф на Общинската болница във Велинград доктор Заприн Пепелов е изпратил съобщение до Постоянната комисия по опазване на здравето в Общинския съвет на града за осъществени инспекции от Районната здравноосигурителна каса в Пазарджик, оповестяват от лечебното заведение. След тях е издадена заповед за отчасти преустановяване на контракта на болничното заведение по 5 клинични пътеки и е наложена санкция от 20 000 лв..

В известието се твърди, че повода за това са нарушавания на хирурга доктор Чавдар Калъчев - по време на престояване отвън страната, са били регистрирани клинични пътеки, с негов електронен автограф (физически доктор Чавдар Калъчев не е участвал на територията на Република България). И че нарушаванията са били по време на предходното ръководство на лечебното заведение.

Случилото се заплашва активността на Хирургично поделение и натоварва в допълнение неприятното финансово положение на сдружението, допълват от болничното заведение.

Новината разпали нова вълна от гневни реакции измежду велинградчани, които разясняват, че доктор Калъчев е един от дребното останали във велинградската болница способни медици. След отстраняването напредишния шеф доктор Данчо Гурдев доста от лекарите и здравните служащи напуснаха демонстративно. Наследникът на поста доктор Заприн Пепелов, за който има подозрения, че прокарва ползите на конкурентна частна клиника, пък бе посрещнат от митинги в отбрана на доктор Гурдев. Въпреки недоволството промяната на управлението бе осъществена.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР