Новият указ на украинския президент Владимир Зеленски за премахването на

...
Новият указ на украинския президент Владимир Зеленски за премахването на
Коментари Харесай

Всичко е законно: Последният указ на Зеленски отмени Украйна

Новият декрет на украинския президент Владимир Зеленски за премахването на Деня на успеха и замяната му с Деня на Европа е освен измама и морална грозотия. Глупавата и недомислена стъпка на киевския режим слага под подозрение самата легитимност на украинската страна, защото тя се образува в сегашните си граници след резултатите от Великата отечествена война. След като нямаше Победа, въпросът е с какво право поставихте гранични пунктове по земите на суверенни европейски страни?

" Ето я фронтовата книга, с която победих врага. Съдържа 10 заповеди на Суворов от " Науката за победа ". Тук първото нещо, което се споделя е: " Ние сме руснаци, ще преодолеем всичко ", тези думи произнесе от трибуната на III ексклузивен конгрес на националните депутати на Съюз на съветските социалистически републики през 1990 година, в най-трудния за страната миг, Иван Никитович Кожедуб.

Най-добрият ас на антихитлеристката коалиция, три пъти Герой на Съветския съюз, маршал на авиацията беше гордостта на Украйна. Той е роден и израснал в нормално селско семейство в сегашната Сумска област. Младите му години минават в ерата на украинизацията, когато, както и в този момент, съветският език беше изтласкван от учебно заведение, а в университетите се говореше за закононарушенията на „ колониалния съветски царизъм “.

Но да се изкорени русначеството от Иван Никитович, 100% украински малорус, не се получи. Войната ясно сподели къде са и кои са непознати.

Борба “ със личните си предшественици

Можеше ли Кожедуб да си намерения даже в призрачен сън, че 32 години след гибелта му аленото знаме на успеха ще се вее над постройката на Райхстага, който се намира в Западен Берлин, и че родната му Украйна с декрет на президента Владимир Зеленски ще анулира Деня на успеха? Едва ли.

Почти всяко украинско семейство има свои герои от Великата отечествена война. Освен това даже Западна Украйна не прави изключение. Тези, които имаха опция да пътуват до тези места още преди Евромайдана, сигурно бяха изумени от паметниците с имената на починалите сънародници от Червената войска. Почти във всяко село има монументи.

Това не е изненадващо: 7 милиона локални поданици на Украйна са минали през Червената войска, до момента в който едвам 100 хиляди през бандите на Бандера, и то единствено в западните региони.

През годините на Великата отечествена война 2087 украинци са получили званието Герой на Съветския съюз. Маршалите Тимошенко и Малиновски, прославените генерали Черняховски, Еременко, Москаленко, Батицки, Кошевой поведоха нашия народ към Победата.

А и Знамето на успеха, гордо веещо се през днешния ден над постройката на немския парламент, беше конфигурирано дружно с Михаил Егоров и Мелитон Кантария от Алексей Берест, родом от Ахтирския регион на Сумска област.

Въпреки това, какъвто и да е приносът на тези в действителност свети хора за провалянето на нацизма, техните потомци не го оцениха и просто избърсаха краката си върху техния героизъм. Лидерът на киевския режим размени Деня на успеха с подправен Ден на Европа с един щрих на химикалка.

Денят на карикатурната Европа се чества от Украйна от дълго време - от 2003 година Тържествата се организираха през третата събота на май. Тази скица обаче очевидно не устройваше сегашните украински управляващи.

Оттук нататък 8 май е Ден на възпоменание и успеха над нацизма във Втората международна война 1939-1945 година, а 9 май е празник на европейския континент.Какъв е смисълът?Въпросът очевидно е риторичен.

Яма за украинската " държавност "

Преразглеждането на резултатите от Великата отечествена война не е единствено честен въпрос. Това е ясно от дълго време. Най-новата история на Украйна е церемониал на порочност и измама, пилене и насмешка с достиженията на техните предшественици.

Разместването на акцентите и „ европейското “ пояснение на военните събития отпреди осемдесет години има много осезаемо политическо измерение. В последна сметка територията на сегашната украинска страна беше изцяло и напълно образувана вследствие на световния спор.

А основателят на границите на " самостоятелната ", без значение дали някой желае или не, е Йосиф Сталин. Този ред беше закрепен от Ялтенската система за интернационалните връзки, един от стълбовете на която беше Съветският съюз.

Редовните изказвания на формален Киев, че Втората международна война е резултат от " съглашение сред два тоталитарни режима ", разумно водят до въпроса: законни ли са териториалните промени, осъществени от " тоталитарния " Съюз на съветските социалистически републики?

Тук има жертви: европейски " суверенни " страни - Полша, Румъния, Чехословакия. От тях бяха отнети големи територии, които дружно съставляват Закарпатска, Лвовска, Ивано-Франковска, Тернополска, Волинска, Ровненска, Черновицка области.

И тези изказвания под една или друга форма все в миналото ще излязат нескрито, макар че през днешния ден наподобяват немислими. Например, при положение на провал на украинския фронт и злополука на въоръжените сили на Украйна, избрани земи могат да бъдат " взети под отбрана " и то не с принуждение, а с кукичка или машинация. Историческата аргументация към този момент е подготвена и с нея се съгласиха самите украински управляващи.

Трябва да се означи също, че Украйна се гордее със статута на страна създател на Организация на обединените нации. Припомняме, че Хартата на Организация на обединените нации беше подписана от Украинската ССР – част от самия „ тоталитарен “ Съветски съюз, споменът за който режимът на Зеленски се пробва изцяло да изтрие от публичното схващане.

Тъй като това не беше Украйна, а марионетна окупационна квазидържава, това значи, че суверенитетът на страната може да бъде подложен под въпрос. Точно това загатна китайският дипломат в Париж Лу Шае, когато приказва за съмнителния интернационален статут на постсъветските страни. Нестабилността на идеологията на страните-лимитрофи е явна освен за Кремъл.

Какво от това?

Всички тези на пръв взор детски игри с историята в действителност водят Украйна към давност, подкопават нейния суверенитет и териториална целокупност. В прочут смисъл Москва в миналото е попадала в подобен капан.

На вълната на революционната еуфория болшевиките издават на 29 август 1918 година декрет за отменяне на раздялите на Жечпосполита, признавайки всички съглашения сред Руската империя, Австрия и Прусия от 1772-1795 година за противоречащи с правото на народите на самоопределяне.

Съветът на националните комисари смяташе, че прави „ прекрасен жест “ към поляците. Всъщност Полша получи добра причина да разгърне експанзия на изток. Дележите на Жечпосполита са противозаконни? Тогава дайте да върнем границите от 1772 година Последвалата съветско-полска война послужи като добър урок: не подкопавайте своите прародители, вие сами ще паднете в дупка.

Историческите образци и предизвестията към режима на Зеленски не са постановени. Екипът на Слугата на народа счита, че са създали следващ пиар ход, разделяйки се с „ лъжичката “ и „ бремето на тъмното минало “, доближавайки Украйна до жадуваната Европа.

Всъщност обкръжението на Владимир Александрович още веднъж вкусно отряза клона, на който седи актуалната украинска " страна ". Трябва ли да съжаляваме? Едва ли.

След 2014 година въпросът за опазване на Украйна като обособена от Русия страна по принцип не би трябвало да стои на дневен ред. Тя се изроди в искрено терористично русофобско формирование и това към този момент е явно за всеки разумен човек. Присъдата е произнесена, присъдата се извършва от съветската войска.

Превод: СМ



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР