Новият тягов двигател от Mahle e компактен и без магнити

...
Новият тягов двигател от Mahle e компактен и без магнити
Коментари Харесай

Създадоха електромотор без магнити с КПД около 95%


Новият тягов мотор от Mahle e стилен и без магнити и редки земни детайли
(снимка: Mahle видео)

Немски откриватели съумяха да основат първия електрически мотор без магнити и с успеваемост към 95% – нещо, което до момента беше постигано единствено от колите на Формула Е.

Инженерите на са създали първия мотор, който не употребява редки земни материали и магнити. Отличителна линия на новия електромотор е и високият му КПД, който се прави оценка на към 95%.

В момента моторът е в финален стадий на разработка, оповестява. Технологичният пробив се свежда освен до по-екологичен мотор – той също е по-икономичен и по-безопасен, съгласно разработчика.

Интересното е, че успеваемостта от 95% е индикатор, който преди този момент беше реализиран единствено от коли на Формула Е. В същото време разработчиците заявяват трайността на КПД-то. Това е допустимо с помощта на безконтактното предаване на електрически ток сред въртящи се и неподвижни елементи вътре в мотора.

Двигателят предава безконтактно ток сред въртящи се и неподвижни елементи
(снимка: Mahle)

Към момента към момента няма информация за това какъв брой скоро новият мотор ще стане част от серийно създавано електрическо транспортно средство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР