Новият Център за подкрепа на лица с увреждания, включително и

...
Новият Център за подкрепа на лица с увреждания, включително и
Коментари Харесай

Нов Център за подкрепа на лица с увреждания отвори във Варна

 Новият Център за поддръжка на лица с увреждания, в това число и на такива с тежки множествени увреждания, отвори порти на 1-ви декември, оповестиха от дирекция " Социални действия " към Община Варна.

Основната цел на плана е обезпечаване на качествена грижа за 90 пълнолетни лица с увреждания от общината,като новаторски модел на услуги. Социалното заведение в кв. " Аспарухово “ дава услуги в четири съществени посоки – дневна грижа; мобилна работа и почасови услуги; поддръжка за родственици и близки в грижата за подвластни членове на фамилията и в същото време възобновяване на трудовата им заетост; както и 14-дневна заместваща грижа. Екип от 24 експерти и спомагателен личен състав, включително обществени служащи, рехабилитатори, психолог, доктор, медицински сестри, арт терапевт, трудотерапевт и санитари са наети да провеждат дневната грижа и почасовите услуги в Центъра, заместващата грижа и услугите в домовете на потребителите. 

Центърът разполага и със профилиран микробус с платформа за хора с увреждания, с който ще се реализира превозването на потребителите и екипите за мобилните услуги.

Социалната услуга е пилотна за България и единствено 5 общини в страната я оферират. Освен предоставяните дневни грижи, центърът обезпечава и мобилни услуги. Екипи посещават в фамилна среда потребителите, с цел да оказват нужната поддръжка под формата на рехабилитация или обществени съвещания.

Проектът се осъществя посредством Европейския обществен фонд, Оперативна програма " Развитие на човешките запаси “. Общата стойност на дейностите възлиза на 999 957,00 лева, от който 849 964,00 обезпечени от Европейски Съюз и 149 993,00 национално финансиране, като в тях влизат ремонт на пространства в бл. 11 и бл. 17 в кв. " Аспарухово “; закупуване на обзавеждане, съоръжение и профилиран транспорт; хонорари на експертите, предоставящи услугите.

Телефон за връзка със експертите в Центъра: 052/820 816.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР