Новият треньор на Верея Елиаш да Силва се съгласи да

...
Новият треньор на Верея Елиаш да Силва се съгласи да
Коментари Харесай

Eлиаш: Това е уникална възможност, но още се чувствам футболист

Новият треньор на Верея Елиаш да Силва се съгласи да приказва пред Дарик радио ден откакто беше разгласен за ментор на отбора.

Бразилец е новият треньор на Верея

Ето какво показа първият бразилец, който пое роден отбор:

-Това е една неповторима опция, не се случва да получиш такава всеки ден. Много съм благополучен и удовлетворен от този късмет. Искам да дам най-хубавото от мен.

-Първият ви мач е против Берое, който е ваш някогашен клуб, какво очаквате от тази среща?

-Смятам, че двата тима ще създадат един забавен мач. Вярвам, че играчите на Верея ще се показват доста добре. Те са същински герои до този миг. Моето предпочитание е да създадем един добър мач.

-Какво мислите за обстановката в клуба? Как стоят нещата с парите, говорите ли с президента?

-Говорил съм с президента, само че към този миг нямам нова информация. Надявам се в дните до мача да имаме някаква информация. Ние сме в тази обстановка, само че когато излезем да упражняваме или да играем на терена, би трябвало да не мислим за това.

-Как виждате възможностите на Верея в първата шестица на шампионата?

-Ние имахме доста положително показване при Илиан Илиев. След това при Благо успяхме да създадем всичко допустимо, с цел да се доберем до първата шестица на шампионата. Мисля, че се представяхме добре, а и имаме много добър тим и футболисти. Ние би трябвало да продължим по същия метод и в този момент. Верея е в средата на класирането, а аз имам огромен шанс, че разполагам с такива футболисти.

-Кой е вашият обичан треньор, както в света, по този начин и от тези тук в България?

-Аз имам доста обичани и желани треньори. Работил съм и одобрявам Хубчев, Илиан, Томаш, а в този момент работих малко и с Благо Митрев. Научих неща от всички. От треньорите, с които съм работил, постоянно съм вземал по нещо.

-Като доста млад сте работили и със самия Моуриньо, какво смятате за него?

-Ясно е, че той е един от най-хубавите в света. Няма какво толкоз да приказваме за него, всичко е ясно. Това обаче беше доста, доста от дълго време и не помня всичко от работата ми с него. Повече въздействие имам от тези шест години, които работя в България. Тук съм работил два пъти с Илиан, с Хубчев, след това с Ивко Ганчев, по-късно с Томаш, а за последно с Благо Митрев и желая да взема най-хубавото от тях. Сега поемам тази опция, само че аз още не съм треньор. Все още се усещам футболист, само че стана тази смяна във Верея.

-Тоест ще може да играете в идните мачове на клуба?

-Да, аз имам контракт като футболист. Аз съм тук като човек, който желае да помогне на Верея и футболистите на Верея, само че към момента се усещам като футболист. Искам играчите да са добре и съм сигурен, че те ще бъдат добре.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР