Новият треньор на Етър Петко Петков сподели първите си впечатления

...
Новият треньор на Етър Петко Петков сподели първите си впечатления
Коментари Харесай

Петков: Не ме е страх да поема отговорност

Новият треньор на Етър Петко Петков показа първите си усещания от работата във Велико Търново, откакто пое тима през миналата седмица. Той заменя напусналия поста си Росен Кирилов и ще има сложната задача да вдигне тима на крайници след много турбулентен интервал.

Петков е сдържан оптимист, само че акцентира, че всичко минава през доста рабита и възстановяване на организацията в самия клуб през идващите месеци.

"Взех решението да поема тима незабавно, а не да очаквам до паузата, защото ми се коства, че има доста работа за извършване и би трябвало да започвам занапред. За мен е значимо какъв е климата в един тим. Футболът е групова игра и всеки един състезател е подвластен от останалите ", стартира Петков.

"Етър би трябвало да усъвършенства финансовите си средства. Ще има реоргазнизации в това отношение. Трудно се прави селекция по това време на годината, само че всеки клуб би трябвало да се оправи с тази обстановка. Етър разполага с играчи, които дават отговор на позицията на тима. Това са действителностите и започваме целенасочена работа за усъвършенстване на оргазацията ".

"В момента, за жалост, прехвърлянията са единствено изходящи. Разбира се, този развой би трябвало да се стопира, с цел да задържим положителните ни играчи. Трябва да се опитаме също по този начин да се привлекат играчи, които да ни вдигнат равнището. Това беше и главната причина, заради която поех тима. Правото на треньора е да тренира тима и да направи селекцията ".

"Не съм нерешителен човек и още в петък ще бъда на скамейката, с цел да управлявам тима. Заставам с играчите и поемам цялата отговорност ", приключи Петков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР