Новият треньор на е 12-и пореден за времето, в което

...
Новият треньор на е 12-и пореден за времето, в което
Коментари Харесай

Защо в Словения очакват Шимунджа да съжали за приключението "Лудогорец"?

Новият треньор на е 12-и следващ за времето, в което тимът играе в Първа лига. Той е и петият чужденец, поел кормилото на 10-кратните първенци на България. Предишните четирима са Бруно Рибейро, Пауло Аутори, Павел Върба и Валдас Дамбраускас.
Какво сплотява тези чужденци, предшествали словенеца в Разград? Това, че си потеглят много скоро след назначението си, макар че са оповестени с доста упования и похвали от страна на управлението.
Най-кратък беше престоят в Лудогорец на Рибейро, който се задържа два месеца и половина. Аутори остана отпред в продължение на 4 месеца, а Дамбраускас - 9 месеца. Най-дълъг е престоят в клуба на Върба - 10 месеца и 10 дни. Ето от кой момент докога са работили тук четиримата задгранични наставници:
Бруно Рибейро 17.06.2015 година - 02.09.2015 година
Пауло Аутори 06.06.2018 година - 09.10.2018 година
Павел Върба 16.12.2019 година - 24.10.2020 година
Валдас Дамбраускас 03.01.2021 година - 03.10.2021 година
Oбобщено казано Лудогорец е направил опит с четирима разнообразни по националност треньори - португалец, бразилец, чех и литовец. Петият Шимунджа е словенец. За информация седмина разнообразни български експерти са водили " орлите " - Ивайло Петев, Георги Дерменджиев, Стойчо Стоев, Едуард Ераносян, Димитър Димитров-Херо, Антони Здравков и Станислав Генчев.
Фактът, че задграничните треньори се задържат толкоз нетрайно в Лудогорец кара медии в Словения да се съмняват в целесъобразността на решението на Шимунджа да напусне Мура поради българския първенец. Някои от тях залагат, че той няма да се задържи дълго на поста.
Това, несъмнено, зависи от резултатите на отбора в Европа, което постоянно е било ветропоказател за управлението на разградчани. Но макар че назначава пети друг чужденец за собствен треньор, Лудогорец не е съумял да убеди, че залагането на иностранец си е заслужавало.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР