Новият тип коронавирус 2019 - nCoV по степен на опасност

...
Новият тип коронавирус 2019 - nCoV по степен на опасност
Коментари Харесай

Новият коронавирус не е по-опасен от обичаен грип, твърди японски експерт

Новият вид ковид 2019 - nCoV по степен на заплаха е непосредствен до нормалните грипни вируси и до момента не е провокирал в Япония нито едно заболяване с тежки признаци, заяви ТАСС. Оценката е на ръководителя на Японската асоциация за проучване на инфекциозните болести проф. Кадзухиро Татеда в изявление за в. „ Никей “.

Националният институт по инфекциозни заболявания изследва този ковид, изолиран от организма на инфектиран човек. Установено бе, че не са протекли никакви генни разновидности, предизвикващи заразен и шокиращ капацитет. Новият ковид не има някаква особена заплаха, той е непосредствен до вирусите на нормалния грип “, сподели той.

Расте броят на болните от ковид

Професорът показва удивление от огромния брой смъртни случаи в Китай в резултат на пневмонии, развити след болест с ковид. „ В Япония няма нито един болен в тежко положение.Възможно е това да е обвързвано с разликите в системите на лекуване “, прибавя той.

Проф. Татеда акцентира, че при лекуването на заболелите не е належащо да се носят защитни костюми, които съгласно него влияят угнетяващо на пациентите. В Япония публично са доказани 23 случая на болест с ковид 2019-nCoV. 10 души бяха диагностицирани и на японски круизен транспортен съд, който е в пристанище Йокохама.

В Китай инфектираните са над 23 600 души, повече от 490 души починаха.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР