Новият технически ски директор на БФС Георги Иванов - Гонзо

...
Новият технически ски директор на БФС Георги Иванов - Гонзо
Коментари Харесай

Гонзо готви революция: Ще бръкна в раната на футбола ни

Новият механически ски шеф на БФС Георги Иванов - Гонзо работи по нови правила, които счита да вкара в родния футбол. Те ще подтикват клубовете да създават футболисти. Идеята е да се получават съответни обезщетения за младите играчи, когато те биват привлечени в други клубове. Гонзо показа своите визии по време на среща с представители на бургаските клубове в морския град, съобщи " kotasport ".

" Проблемите са доста. Имам една концепция. Големите клубове взимат гении. Моята е концепция - примерно до 12 години да се заплаща незабавно 5 хиляди лв.. До 14 години да се заплащат 10 хиляди. Никой не може да вземе ваш младеж. Като ви вземат младеж и на 18 години го освободят, вие не взимате отплата.
 Георги Иванов: Надявам се в БФС да доближи апогея в работата си
Георги Иванов: Надявам се в БФС да доближи апогея в работата си

" Предизвикателството е огромно "

Обсъждаме унгарската система. От Нефтохимик минава в Черноморец. Ако след това играе в Лудогорец, към този момент има коефициенти. При 2700 минути, те се разпределят в Нефтохимик, Черноморец и Лудогорец. До 25 години ще се получава отплата. Това е доста значимо за по-малките клубове и школи. " - показа Гонзо.

Той разяснява, че по този метод ще засегне огромните клубове.

" В момента всички работят кой както си желае. Трябва да се дадат насоки, всички да работим в една система. Футболът ни е болен и всички би трябвало да го излекуваме. Трябва да стартираме малко по малко. Ще имам съпротива и знам от кои хора ще имам съпротива, тъй като това, което желая, ще ощети огромните клубове. Убеден съм, че ще го направя и това ще се случи. Трябва към този момент да се бръкне в раната. " - сподели още Гонзо в Бургас.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР