Новият таран на Левски Ривалдиньо говори специално пред камeрата на

...
Новият таран на Левски Ривалдиньо говори специално пред камeрата на
Коментари Харесай

Ривалдиньо: Новите в Левски са страхотни футболисти

Новият таран на Левски Ривалдиньо приказва особено пред камeрата на Sportal.bg в края на лагера на “сините” в Малта. Синът на легендата Ривалдо разяснява по какъв начин и за какво е избрал 26-кратните първенци на България, а също по този начин показа кои са най-силните качества на останалите нови покупки на клуба - Паулиньо, Фелипе Нашименто и Алфонсо Фигейредо. Бразилецът призна, че е оптимално окуражен да реализира огромни триумфи в Левски и прикани почитателите за поддръжка. Ривалдиньо е роден на 29 април 1995-а. Високият 186 сантиметра нападател стартира кариерата си в Можи Мирим, като през сезон 2015/2016 е в португалския Боабиста. За този клуб обаче изиграва един-единствен турнирен мач. След това се опитва в Пирачичаба, от който минава в Интернасионал Порто Алегре, където не записва нито един дуел в бразилската Серия " А " и по тази причина е пратен във втородивизионния Пайсанду.След 8 мача, в които вкарва 1 гол, младият бразилец идва в Европа. В началото на 2017 година подписва договор с румънския Динамо (Букурещ). През пролетта е на терена в 11 срещи за състезание, като бележи две попадения. През есента пък в 23 мача осъществя 4 гола, като най-впечатляващият от тях е в мрежата на Атлетик (Билбао) - в среща в Лига Европа той е прецизен за 1:1 в Букурещ.

- Здравей, Ривалдиньо. Какви са твоите първи усещания след седмица в Левски?

- Много съм благополучен, че съм тук. Първите ми усещания са доста положителни, всички футболисти ме одобриха доста добре и се веселя, че съм тук.

- Делио Роси къде желае да те употребява?

- Треньорът ми сподели ми да работя доста, както всички останали играчи, и да бъда сериозен, какъвто съм. Той знае, че мога да играя като втори нападател и като център нападател, само че ми сподели, че ще ме употребява главно на върха на офанзивата. Аз съм тук, с цел да оказа помощ на Левски. Където реши да ме сложи треньорът, там ще играя, с цел да съм потребен.

 - Разкажи ни по какъв начин стана прехвърлянето ти в Левски, откакто в продължение на 20 дни се говореше за това, а ти имаше и други предложения?

- Да, знам че имаше клюки, само че не знам от кое място пристигнаха. Наистина приказвах с Левски 20 дни преди прехвърлянето, само че първо трябваше да разреша обстановката с предходния ми тим. Избрах Левски поради почитателите и историята на клуба. Това е най-големият тим в страната. Освен това, татко ми ми сподели, че това е добра крачка напред за мен, че е хубаво да играя в огромен тим. Той има вяра, че ще бъда благополучен да играя в Левски, защото е доста добър тим и е една добра стъпка в кариерата ми.

- Спомена татко ти, който е един от най-великите играчи на Бразилия през последните 20 години. Има ли нещо, в което твоят жанр прилича на него?

- Не. Аз всякога споделям, че в случай че имам 1% от това, което е направил той, ще бъде ужасно. Ние сме радикално разнообразни. Не желая хората да чакат от мен това, което е бил той, защото съм напълно различен състезател. Баща ми беше футболист от най-високо международно равнище. Тук съм, с цел да правя допустимо най-добре моята работа и да оказа помощ на Левски, да се показва колкото се може по-добре.

- Да чакаме ли скоро той да пристигна в България, както беше пристигнал да те види в Румъния?

- Разбира се, към този момент ми сподели, че има бизнес задължения наоколо и ще пристигна в София. Надявам се за един или за повече мачове още през този сезон да е тук.

 - Какви са твоите упования и какъв брой гола мислиш, че ще вкараш през този сезон?

- Очаквам и желая да въвеждам голове, като ще дам най-хубавото от себе си. Не мога да кажа прецизен брой, защото във футбола не би трябвало да се дават празни обещания. Мога да подсигурявам на почитателите, че както постоянно ще дам за тима моето сърцето, душата и кръвта си, с цел да успее отборът да побеждава.

- Каква е персоналната ти цел в Левски? Тимът е на полуфинал за Купата на България и дълги години не е печелил нищо.

- Клуб като Левски не може толкоз дълго да не печели трофей. Сега имаме добър тим, добър треньор. Това, което чакам, е да дадем най-хубавото, с цел да спечелим трофей. Феновете и клубът го заслужават.

- В рамките няколко дни, дружно с теб, в Левски дойдоха Паулиньо, Фелипе Нашименто и Алфонсо Фигейредо, с които си играл и преди. Разкажи за какви футболисти става въпрос.

- Всичките са доста положителни футболисти. С Паулиньо играх в Бразилия в състава на Коринтианс до 20 години. Той е извънредно бърз, доста техничен и като цяло доста добър състезател. Аз персонално ужасно доста го одобрявам. С Алфонсо сме играли в Португалия. Той дава всички от себе си във всеки миг от мачовете. Страхотен ляв бранител е. Фелипе също е доста добър състезател. Има приказен ляв крайник, образован и техничен футболист. Харесва ми, че ще играем още веднъж дружно, откакто до момента бяхме съотборници в Динамо (Букурещ). Щастлив съм, че са тук с мен. Така има по-малко футболисти, които да опознавам. Така, всички дружно вършим един добър колектив.

- Събрахте се група футболисти, които говорите португалски. Какви са първите ви усещания от Левски?

- Всички сме щастливи, че сме тук. Останалите са в добра кондиция. Клубът е доста проведен. Не сме видели доста, защото сме на лагер в Малта, само че като се приберем в София, ще забележим повече. Изключително сме щастливи на този стадий.

- Ти единствен не тренираш на 100% с тима. Ще бъдеш ли подготвен за старта на сезона на 18 февруари?

- Ще бъда подготвен за първата среща. Няма да съм на 100% подготвен, само че ще бъда на линия. Имах проблеми в края на сезона в Динамо, само че в този момент се възвръщам и върша всичко допустимо, с цел да мога напълно скоро да стартира да упражнявам с отбора.

- Гледа ли мачове на Левски през есента, с цел да се запознаеш с отбора, откакто подписа? С какъв брой се подвига равнището на тима с твоето идване и това на Паулиньо, Нашименто и Фигейредо?

- Не съм гледал мачове, само че съм осведомен с резултатите на Левски от есента. Ще дам всичко от себе си, с цел да спечелим повече мачове, само че не аз, Фелипе, Алфонсо или Паулиньо ще създадем по този начин, че Левски да печели, а целият тим. На терена са 11 играчи, а в тима има още 20 футболисти. Всички дружно можем да създадем това. Не единствено тези, които стартират, или тези, които влизат от пейката. Целият отбор би трябвало да тренира добре, с цел да може да печели мачовете.

 - Какво те накара да избереш Левски пред множеството предложения към теб?

- Наистина имах доста предложения през този трансферен прозорец, само че избрах точно Левски, тъй като е огромен клуб с велика история и невероятни почитатели. Обичам такива провокации - да съм част от огромен тим и да се боря за нещо огромно.

- Едно обръщение за почитателите, които нямат самообладание да те видят със синята фланелка?

- Да ме поддържат, да поддържат моите съотборници, да поддържат Левски. Заедно ще бъдем по-силни и дружно ще бъдем на върха.

фотография: 1 и 4 - Sportal.bg,
фотография: 2,3,5 - levski.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР