Новият столичен кмет Васил Терзиев се оказва в ролята на

...
Новият столичен кмет Васил Терзиев се оказва в ролята на
Коментари Харесай

Васил Терзиев сменя Кирил Петков в „Промяната“?

Новият столичен кмет Васил Терзиев се оказва в ролята на Троянски кон в ръцете на Асен Василев, разкриват от групировката, която от ден на ден се дистанцира от началника си Кирил Петков и обръща взор към новото лице на столицата. Реално, точно Асен Василев направи Терзиев кмет на столицата, макар митингите на Кирил Петков, който настояваше Борис Бонев да е номинацията, явно ще го употребява с умела тактика отсега нататък, с цел да постави еднолично ръка върху партията.

 

Все по-недолюбваният и в Политическа партия, и измежду съдружните сътрудници Петков, който непрекъснато вреди на имиджа на групировката, основава спорове и не стопира да налива вода в мелницата на абсурда с Лена Бориславова поради натиска върху нея да взима непрекъснато публични позиции, към момента е фактор в партията. Това обаче очевидно е пристигнало до гуша на Асен Василев и лобито му.

 

Финансовият министър от повече от половин година е в извънредно неприятни връзки с някогашния си сподвижник, мълви се настойчиво в политическите среди. Така Василев е решил посредством Васил Терзиев да го измести дефинитивно от политическата сцена. В Политическа партия се приказва, че Асен стяга на някогашния министър председател ориста на Цветан Цветанов от ГЕРБ – цялостна раздяла с партията майка. Коалиционните сътрудници в лицето на ГЕРБ и даже Движение за права и свободи били изцяло безапелационни, че Кирил Петков пречи остро на ръководството с непрекъснатите си гафове и обвинявания и се сплотили към концепцията на Василев да се отърве от харвардския си сподвижник.

 

„ Процесът няма да стане незабавно, несъмнено, защото Васил Терзиев още не знае на кой свят се намира в общината. Ала министър Василев към този момент опипва почвата да го трансформира в солидна политическа фигура, която скоро да измести на лидерския пост в партията ни Кирил Петков. На всички ни е пристигнало до гуша от него и непрекъснатите неприятности, които носи на групировката, поради него непрекъснато сме в пояснителен режим пред електората, медиите и даже сътрудниците от Европа “, споделя импровизирано ядосан деятел на Политическа партия.

 

 

По думите му, надувайки имиджа на столичния кмет, финансист №1 от ден на ден ще пропагандира актива на партията да го припознае като правоприемник на Кирил Петков. Това пък щяло да е напълно угодно на министъра на финансите, защото с Кирил Петков имат непрекъснати разлики и спорове по отношение на общото ръководство с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Васил Терзиев, който е дебитор на Василев, явно би трябвало да се трансформира в кукла на конци и по този начин някогашният вицепремиер да овладее напълно партията и да я поведе в посоката, която му е в интерес.

 

Асен Василев стартира още в първите дни на Терзиев като кмет да демонстрира къде му е мястото, като го привика начаса в министерството, сякаш да разискват бюджета на столицата, който е явен от предходната година. Така министърът ясно посочил чий кадър е действително столичният кмет и на кого дължи пояснения, доклади и благодарности, че се намира на поста, на който е. предприемачът, който самичък финансира акцията си е извънредно комфортен финансово за партията, а с Асен Василев от дълго време намерили общ език.

 

Самият столичен кмет към този момент няколко пъти бе питан от медия дали няма да е идващият министър председател на „ Продължаваме промяната “, като той изрично отхвърли сходна концепция да се върти в главите на управлението на групировката. Асен Василев обаче има надалеч по-важната цел да направи Васил Терзиев известен и любим на електората, с цел да може да го конфигурира на лидерския пост и да се освободи дефинитивно от „ спънката “ Кирил Петков, шушукат още политическите интриганти.

 

Кирил Петков и Асен Василев имаха остри спречквания освен поради кметските номинации и абсурда с парапета и Лена Бориславова, а и поради отношението на Петков към брачната половинка му Линда, която се качи на държавния аероплан в последния миг, с помощта на Василев, с цел да спести позора на страната ни пред лицето на Европа, която щеше да види българския министър председател с любовницата си, вместо със законната половинка. На министъра на финансите му прекипяло, че все се налагало да мете след приятеля си, но непоправимият раздор бил напълно неотдавна. Двамата съпартийци стигнаха дъното в връзките си по време на основаването на „ сглобката “, защото Кирил Петков грубо се запънал на концепцията да се направи кабинет с някогашните омразни ръководещи и даже упорствал да се хвърли мандатът и да се отива на нови избори.

 

Асен Василев като по-прагматичен обаче бил изцяло наясно, че Политическа партия власт няма да види, в случай че се инати, и почнал самичък совалки за коалиция, игнорирайки го изцяло от партийния живот, макар опитите на Кирил Петков да се перчи като фактор в Политическа партия. Днес, на мястото на Киро, някогашният му безценен другар явно възнамерява да сложи надалеч по-ерудиран и корпоративен човек в лицето на Васил Терзиев и занапред ще надува имиджа му пред гласоподавателите, потриват ръце удовлетворени съперниците на Кирил Петков.

Автор: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР