Новият старши треньор на ЦСКА - Томислав Стипич, сподели пред

...
Новият старши треньор на ЦСКА - Томислав Стипич, сподели пред
Коментари Харесай

Томи Стипич: Приличам на истински балканец, но имам германски софтуер

Новият старши треньор на ЦСКА - Томислав Стипич, показа пред клубната телевизия на " алените " първите си усещания.

Хърватинът с немски паспорт съобщи изрично, че от този миг фантазиите на всички почитатели се трансформират и в негови фантазии.

44-годишният експерт приказва за футболната си философия, след което изрази вяра, че ще успее да убеди своя тим да играе атрактивно. Стипич се дефинира като пълководец, който има балкански хардуер и немски програмен продукт.



" Чувствам се ужасно, крепко стъпил на земята. Чувствам се напълно себе си в София. С всички мои особености и характерности бързо се почувствах вкъщи. Ако сравня моя темперамент и полезности с полезностите на клуба, за мен е изцяло естествено, достоверно да бъда тук. Мога да бъда себе си и да се любувам на всеки един ден.

Мисля, че е доста значимо да се знае, че от през днешния ден фантазиите на всички почитатели и проектите на управлението са към този момент мои фантазии и мои проекти. Тук съм да поема тима. Тук съм да бъда мост сред клуба и последователите. Тук съм да бъда най-хубавият вероятен дипломат сред клуба и медиите. Това е част от всичко това, което би трябвало да върша, с цел да реализираме положителни резултати.

Имам балкански хардуер. Ако ме погледнете, наподобявам на същински балканец. Но имам немски програмен продукт. Те ми дадоха познания. Смятам, че това е добър микс. Благодарен съм на родителите си, че като дребен са ме завели в Германия, с цел да получа тази опция да бъда в Западна Европа. Но без значение къде отивам, вардя страстите, балканската просвета. Наистина в този момент се усещам като че ли се връщам към корените си с тази просвета, с хората. Ще се опитам да науча български бързо, тъй че имам вяра, че всичко ще е наред.

ЦСКА е най-големият клуб в страната. Аз като треньор би трябвало да поемам отговорност на ежедневна база за всички огромни неща, за резултатите, за това по какъв начин да живеем всеки ден, само че също и за дребните неща като ръкостискането, като това да сме покрай хората, тъй като желая да бъда един от вас.



Знам, че не разполагаме с доста време, само че имаме задоволително, с цел да реализираме положителни резултати. Мисля, че футболната философия идва от треньора, от характера му. Аз съм пълководец. Аз съм прочувствен. Вкарвам това в моите подготвителни стратегии и се пробвам с връзка и дребни елементи да печеля сърцата и мозъците им. Така че няма да е мъчно за мен да убедя играчите си, че би трябвало да играем атрактивен футбол. Когато топката е в съперника, нападаме, с цел да я вземем, а когато вземем топката, нападаме за гол. Много е просто ", сподели Томислав Стипич.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР