Новият стадион на Атлетико (Мадрид) - Метрополитано, ще посрещне финала

...
Новият стадион на Атлетико (Мадрид) - Метрополитано, ще посрещне финала
Коментари Харесай

Новият стадион на "Атлетико" ще посрещне финала на Шампионска лига през 2019 г.

Новият стадион на " Атлетико " (Мадрид) - " Метрополитано ", ще посрещне финала на Шампионската лига през 2018 година Решението беше взето на днешното изключително съвещание на изпълнителния комитет на УЕФА.

67-хилядното оборудване в испанската столица беше предпочетено в конкуренцията на олимпийския стадион в Баку. Столицата на Азербайджан ще е хазаин на финала в Лига Европа през 2019 година

Стадион " Метрополитано " беше открит публично предходната седмица с успеха на " Атлетико " против " Малага " (1:0) в Примера дивисион. Новата сцена на " дюшекчиите " се намира на към 16 километра от стадион " Висенте Калдерон ", който беше техен дом в продължение на 51 години.

" Ла Пейнета " (Гребенът - от испански), както е прочут стадионът в предишното, беше благосъстоятелност на общината в Мадрид. През 2004 година оборудването беше затворено като част от огромен план за реорганизация при кандидатурата на града за хазаин на летните олимпийски игри през 2016 година

През септември 2013 година " Атлетико " подписа контракт с мадридската община да купи стадиона. Клубът влага 240 млн. евро в реконструкцията му и го трансформира в третото най-голямо футболно оборудване в Испания след " Камп ноу " и " Сантяго Бернабеу ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР