Новият среден по размер SUV на Volvo - XC60, беше

...
Новият среден по размер SUV на Volvo - XC60, беше
Коментари Харесай

Кой спечели приза Световен автомобил на 2018-а

Новият междинен по мярка SUV на Volvo - XC60, беше разгласен за Световен автомобил на 2018 година в състезанието World Car of the Year (WCotY) по време на Международното автомобилно ревю в Ню Йорк. Това е следващата огромна премия в листата с влиятелни оценки на Volvo.

По-рано тази година ХС60 беше разгласен за SUV на 2018 година в Северна Америка, а компактният SUV XC40 завоюва премията Европейски автомобил на 2018 година при започване на март, по време на Автосалона в Женева. Титлата Световен автомобил на годината е първата за Volvo Cars в интернационалното съревнование.

 Популярна марка за първи път стана
Популярна марка за първи път стана " Европейски автомобил на годината "

Кои са другите номинирани и по какъв начин бяха класирани?

" За мен е наслаждение да видя, че вложенията ни в нашите артикули се отплащат. Изправени сме пред сериозна конкуренция, само че тази премия за ХС60 демонстрира, че Volvo има вярната композиция от дизайн, съгласуваност и сигурност, която притегля клиентите от целия свят ", съобщи Хакан Самуелсон, президент и изпълнителен шеф на Volvo Cars.

Новото Volvo XC60 е най-безопасният автомобил досега съгласно тестванията на самостоятелната интернационална организация Euro NCAP.

ХС60 се предлага с богата гама дизелови и бензинови мотори, както и с топ задвижващата система T8 Twin Engine Plug-in Hybrid, която обезпечава мощ от 407 конски сили и ускоряване от 0 до 100 км/ч. единствено за 5,3 секунди.

Категорията " Най-добър състезателен автомобил " бе извоювана от седана BMW M5 седан, изпреварил Honda Civic Type R и купето Lexus LC500.

За " Градски автомобил на годината " бе разгласен за новия Volkswagen Polo, който получи повече гласове от Ford Fiesta и Suzuki Swift.

Призът в категорията " Зелена кола на годината " бе връчена на второто потомство Nissan Leaf, предпочетен пред хибридите Chrysler Pacifica и BMW 530e iPerformance.

И най-после, премията за " Най-добър дизайн " отиде у Range Rover Velar. За нея претендираха също Volvo XC60 и Lexus LC500.

Победителят в миналогодишния конкурс беше кросоувърът Jaguar F-Pace, който надмина гласовете за Audi Q5 и Volkswagen Tiguan. Конкурсът се организира от 2005 година, когато победител бе Audi A6.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР